Andreea Raicu versus opt fete vulgare şi rebele. Cine câştigă?

Ultima actualizare:

În ce a constat preselecţia prin care le-aţi ales pe cele opt concurente? De ce „calităţi" a fost nevoie pentru a intra la „Şcoala de bune maniere"?

Andreea Raicu: Preselecţia fetelor care participă la „Şcoala de bune maniere" a durat aproape două luni. Fiecare dintre participante a avut de susţinut, iniţial, un test psihologic, iar apoi un interviu „face to face" cu echipa de producţie. Au fost cele care s-au remarcat printr-un comportament rebel şi o atitudine ce se cerea „educată". Vulgaritatea, distanţa faţă de curtoazie, promiscuitatea, caracterul violent şi o pronunţată absenţă a „feminităţii" sunt „calităţile" care le-au recomandat pe cele opt „domnişoare" alese la final. Lor le este dedicată „şcoala de bune maniere" şi pentru cele asemenea lor s-a construit acest demers.

În postura de „profesoară", ce le vei învăţa pe fetele lipsite de bune maniere?

Elevele acestei şcolii au nevoie de informaţii primare, de la nivelul elementar al politeţii încolo. Aşadar, începem cu abecedarul. Apoi vom evolua până la detalii legate de felul în care se „construieşte" percepţia celorlalţi despre tine. Vor învăţa să facă o impresie plăcută atât prin felul în care arată, cât şi prin atitudine şi gesturi. De-a lungul celor 30 de zile de cursuri intensive, participantele vor învăţa despre puterea aspectului şi a limbajului, atât verbal, cât şi non-verbal, le voi instrui în arta vestimentară şi le voi dezvălui secretele esteticii. În responsabilitatea mea cade adaptarea la prezent a „bunelor maniere" de altă dată. Practic, voi reprezenta interfaţa dintre „eticheta aristocratică" şi societatea modernă în care trăim.

Cine sunt celelalte două profesoare de bune maniere şi care este rolul fiecăreia dintre voi în emisiune?

Din „corpul didactic" responsabil cu reeducarea celor opt tinere mai fac parte doamna profesoară Maria Lancor şi doamna psiholog Oana Forţu. Doamna Lancor le va învăţa pe eleve cum să se poarte, cum să comunice şi cum să vorbească în mod corect. Cei peste 30 de ani de experienţă în învăţământ, unde a activat inclusiv ca directoare de liceu, o recomandă. Doamna Ona Forţu se va ocupa de toate aspectele care ţin de etichetă şi bune maniere în societate, precum şi de îndreptarea comportamentului deviant al elevelor.

Care dintre voi este cea mai exigentă profesoară?

Se dovedeşte dificil pentru fiecare dintre noi să interacţionăm cu oameni lipsiţi de orice respect pentru comportamentul civilizat. Şi atunci, utilizăm fermitatea. Am încercat să mă impun în faţa acestor fete extrem de rebele, în speranţa că ele vor înţelege cât de importante sunt bunele maniere în societatea în care trăim şi cum se pot propaga astfel de învăţăminte prin exemplu personal. Câteodată am reuşit. Vom vedea la sfârşit rezultatul.

Citeşte interviul integral pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net