Aparamente vechi din Capitală, mult mai scumpe decât noile construcții. Prețurile au ajuns să crească cu peste 20 %
Piața imobiliară din România a explodat în ultimul an. Apartamentele vechi din Capitală au ajuns să coste cu peste 20% într-un an. Ce spun experții din domeniul imobiliarelor.

Potrivit agenților imobiliari, prețul apartamentelor vechi au ajuns să coste mai mult din cauza spațiilor lipsă pentru a construi altele noi. Mai concret, costă mai mult locul în care se află apartamentele, decât starea acestora.
Prețurile apartamentelor mai vechi din Capitală, mai mari decât ale noilor construcții
Putem spune însă că persoanele care în anii trecuți au decis să investească în domeniul imobiliarelor acum vor avea de câștigat.
Vă prezentăm experiența lui Denis, un student căruia părinții i-au achiziționat un apartament. Locuința a fost cumpărată în timp ce Denis se afla în școala generală. De atunci și până în momentul de față, în cei zece ani distanță, prețul a crescut cu aproximativ 30.000 de euro.
„Cred că atunci l-am luat cu, undeva la 50 și ceva de mii de euro, și acum presupun că valorează undeva la 80.000. Este zona bună, cu metrou, cu tramvai, în Balta Albă”, spune Denis, potrivit digi24.ro.
Cum sunt evaluate de către specialiști apartamentele din București
Agenții imobiliari au grijă să ia în considerare mai multe caracteristici atunci când evaluează prețul unui apartament din Capitală.
Un apartament situat în centru poate costa chiar și dublu la preț comparativ cu unul din sudul Bucureștiului. Cele mai scumpe sunt însă apartamentele din nordul orașului, ajungând să fie triplu la preț, după cum relatează Sebastian Boldea, jurnalist Digi24.
Cu câte procente au crescut prețurile în ultimul an
Prețurile apartamentelor noi au crescut cu un procent de 2% în ultimul an, comparativ cu apartamentele vechi, ale căror prețuri au crescut cu peste 20%.
Mai concret, prețul unui apartament de 3 camere cu o suprafață de 75 de metri pătrați din Capitală, într-un singur an, a crescut cu mai mult de 15.000 de euro.
„Avem o ofertă destul de scăzută pe segmentul apartamentelor noi dar este posibil să vedem și o oarecare reticență a românilor pentru apartamentele noi”, a explicat Monica Dudău, reprezentantul unei platforme imobiliare din mediul online.