Apicultorii bănăţeni au inventat mierea-minune, bună pentru orice afecţiune
Apicultori din toată zona de Vest s-au adunat la un târg de profil găzduit de mallul din Timişoara. „Fiecare stup este un izvor de sănătate", este sloganul unor apicultori din Diniaş care vor să îi convingă pe oameni de beneficiile produselor apicole.
Comercianţii au venit în faţa timişorenilor care vor să adopte un stil de viaţă sănătos cu produse apicole, din care nu lipseşte mierea care combate anemia, prostata sau afecţiunile vasculare. Cum „epoca bio” este în plină dezvoltare, oamenii au început să se orienteze tot mai mult după produsele cele mai sănătoase şi mai naturale. Apicultorii şi-au dat seama că a vinde produsul în starea sa simplă nu corespunde cerinţelor orăşenilor-bio, astfel că au apelat la ajutorul apiterapiei.
Apiterapia este terapia tradiţională care foloseşte mierea, polenul, ceara, lăptişorul de matcă, propolisul, veninul albinelor şi alte produse ce ţin de complexa alchimie a stupului, pentru a menţine sănătatea corpului omenesc.
Vezi aici părerea specialiştilor!
Miracolul din stup
Asociaţia Stoian din Diniaş este o afacere de familie care s-a transformat, cu multă pasiune, într-un stil de viaţă. Toţi membrii familiei, de la cel mai mic, la cel mai mare, se implică în producerea şi comercializarea mierii, în forme dintre cele mai diverse. „Ne-a mers destul de slab anul acesta, în special cu mierea de salcâm, însă sperăm că va fi mai bine. Avem miere în stare pură, faguri, propolis, orice produs apicol. De asemenea, avem diverse combinaţii benefice pentru sănătate, cum ar fi mierea împotriva anemiei, făcută din esenţă de salcâm, merişor şi nucă”, a spus Senada Spasa.
Timişorenii care merg la târgul ce va fi deschis până mâine seară trebuie să ştie că preţurile sunt accesibile, începând de la 2.5 lei pentru un borcănel de 75 de grame, până la 80 de lei pentru un fagure în stare pură.
Apiterapia, pentru un stil de viaţă sănătos
În funcţie de plantele din care îşi extrage mierea esenţa, ea poate fi folosită pentru anumite afecţiuni. Mierea de salcâm obişnuită este calmantă, cea de castan decongestionează ficatul şi prostata favorizând circulaţia sanguină, mierea de măr este tonică şi antidiareică, iar cea de păpădie este depurativă şi laxativă.