Cum vor arăta oamenii în 2050. De ce este important un somn de 7 - 9 ore pe noapte
Model digital grotesc prezintă cum vor arăta oamenii în 2050 dacă nu începem să dormim suficient. Medicii recomandă ca adulții să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte. Vor apărea dureri de spate, părul se subțiază, piele este lăsată, ochii sunt roșii și apar pierderi de memorie.

„Hannah”, produsă de Bensons for Beds și expertul în somn Dr. Sophie Bostock, dezvăluie ce schimbări vor suferi corpurile noastre dacă dormim doar șase ore pe noapte. Hannah, o britanică de 45 de ani din viitor, suferă de dureri cronice de spate, păr subțire, piele lăsată, picioare umflate și ochi roșii. Ea suferă, de asemenea, de subțierea mușchilor la nivelul brațelor și picioarelor și este din ce în ce mai predispusă la gripă din cauza unui sistem imunitar slăbit.
Este posibil ca oamenii să piardă mai mult somn ca niciodată din cauza stilului de viață modern agitat și a faptului că sunt conectați la smartphone-uri până la primele ore ale dimineții. Prin urmare, până în 2050, problemele cronice de sănătate precum cele suferite de Hannah din cauza lipsei de somn vor fi exagerate.
De ce este important un somn de 7 - 9 ore, pe noapte
În general, experții recomandă ca adulții să doarmă între șapte și nouă ore, pe noapte, iar adulții care dorm sub 7 ore sunt mai expuși problemelor de sănătate. Designul lui Hannahnse bazează pe 19 lucrări de cercetare publicate în reviste academice începând din 2010, care analizează efectele lipsei de somn asupra organismului.
„Hannah este o ilustrare provocatoare a impactului holistic pe care somnul îl are asupra menținerii sănătății generale. Mulți dintre noi nu ne dăm seama că rutina zilnică dezordonată și lipsa somnului interferează cu ritmurile noastre circadiene, ciclurile de 24 de ore care ne controlează fiziologia”, a declarat dr. Bostock.
Cercetările privind importanța unui somn consistent și de bună calitate pentru sănătate și bunăstare s-au accelerat în ultimele decenii, potrivit academicianului.
Studiile arată că „deficitul de somn prelungit vă poate expune la un risc mai mare de afecțiuni care pot afecta inima - inclusiv obezitatea, bolile de inimă și diabetul de tip 2”.
Citește mai multe pe Adevărul.ro