Automasajul, salvarea ta când eşti stresată! Andreea Ibacka a testat câteva tehnici
Ce poate fi mai plăcut decât un masaj făcut de un profesionist „cu mâini magice", într-o atmosferă plăcută, cu muzică în surdină?! Însă cum nu poţi ajunge tot timpul la salon, iar durerea de cap şi stresul te pot lovi când îţi e lumea mai dragă, nu strică să înveţi singură câteva tehnici de automasaj.
Bineînţeles, îţi vei putea masa doar zona feţei şi a capului. Însă punctele masate sunt generatoare de reale momente de plăcere.
Dacă e bine făcut, masajul te poate calma în situaţii de stres şi poate reduce durerile de cap.
De asemenea, făcut seara, cu uleiuri speciale sau creme de noapte, regenerează pielea, o revigorează, o face mai elastică, combate ridurile fine şi cearcănele.
„Automasajul facial poate fi efectuat la birou sau acasă, dimineaţa sau seara.
El stimulează în mod eficient reţeaua sanguină şi limfatică", spune Andrei Claudiu Simion, specialist în masaj.
Prezent la un eveniment desprespa.ro, el i-a „vândut" şi Andreei Ibacka nişte ponturi.
Cu degetul arătător şi mijlociu exercită presiune la baza nasului şi sub sprâncene. Ţine apăsat timp de 5 secunde, apoi trage uşor degetul în jos, dinspre interior spre exterior.
Pentru a alunga tensiunea, presează ambele tâmple, alunecând uşor spre exterior.
Aşază obrajii în căuşul palmelor, sprijinindu-ţi vârful degetelor de pomeţi. Trăgând pielea uşor, vei urca degetele spre frunte. Coboară apoi degetele până ajungi la mijlocul bărbiei.
Pune două picături de ulei de masaj în palmă şi întinde-l cu degetele de la claviculă până la gât. Masează uşor gâtul, plimbându-ţi degetele până la ceafă.
Fă câteva mişcări uşoare de fricţiune la baza firelor de păr, pe osul frontal, alunecând uşor pe oasele temporale. Încheie cu o uşoară mişcare de netezire a scalpului, dinspre osul frontal către cel occipital, până la nivelul musculaturii cervicale.
Pune degetele deasupra sprâncenelor, la mijlocul arcadelor. Exercitând o presiune medie, lasă degetele să alunece spre exteriorul tâmplelor, netezind, astfel, ridurile de tensiune. Repetă de trei ori.
Cu palma întinsă şi degetele lipite, trasează două linii, de o parte şi de alta a feţei, pornind de la tâmple şi coborând spre bărbie.
Andrei Claudiu Simion, specialist în masaj, o învaţă pe Andreea cum să-şi facă masaj capilar.