Bacteria ucigaşă, căutată şi în fasole VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aproape nimeni nu mai cumpără castraveţi în Europa, chiar dacă nemţii au admis că s-au înşelat în privinţa sursei epidemiei cu E.coli. Acum, s-au năpustit asupra germenilor de fasole, folosiţi frecvent la salate.

Citeşte şi:

Alertă! Bacteria ucigaşă se transmite de la om la om

Bacteria ucigaşă. Nimeni nu-i dă de cap noii tulpini de E.coli, care a omorât 18 oameni

Bacteria ucigaşă a omorât 22 de persoane până acum şi a îmbolnăvit peste 2.000.

Este alarmă şi panică în toate ţările din Europa, dar tot nu s-a putut demonstra care este sursa contaminării. Ieri, Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară (Germania) a anunţat că seminţele germinate ar putea fi la originea epidemiei cu E.coli, dar primele teste au fost negative, informează AFP.

Ministrul Gert Lindemann a recomandat consumatorilor să renunţe, pentru moment, la seminţele încolţite de fasole, linte, mazăre, soia, precum şi la broccoli, ridiche, usturoi şi alte legume folosite la salate.

Lindemann a declarat că seminţele germinate sunt produse la o temperatură de 38 de grade Celsius, „ideală pentru bacterii”.

El a adăugat că ancheta a ajuns la un producător din regiunea Uelzen, care vinde seminţe germinate în Germania, în state UE şi în Extremul Orient, informează Reuters.

Ferma indicată este situată la circa 100 de kilometri sud de Hamburg şi furnizează seminţe germinate restaurantelor, pieţelor din oraş şi din landurile învecinate.

Autorităţile din Saxonia Inferioară nu exclud posibilitatea ca bacteria E. coli să fie detectată şi la alţi producători germani. Ferma presupusă a fi sursa epidemiei a fost închisă, deşi probele sunt negative.

Germanii obişnuiesc să cumpere seminţe încolţite, la casoletă, pentru a le folosi în salate. Acestea stimulează digestia, funcţiile hepatice şi au cantităţi mari de vitamine A, C şi E

simeon stalpnicul png

Click! spune:

- 2.150 de persoane din Germania au fost infectate cu bacteria E.coli enterohemoragică (EHEC)-  Cazurile se concentrează în Hamburg- Persoane infectate au fost înregistrate în alte 12 ţări- 22 de persoane au murit în Europa- Rusia şi Australia au sistat importurile de castraveţi şi salată din Europa- Azi este reuniunea de urgenţă a tuturor miniştrilor agriculturii din UE

Cultivatorii români pierd 9 milioane €

Producătorii români de castraveţi se plâng că pierd 9 milioane de euro în acest sezon, din cauza panicii iscate în Europa.

simeon stalpnicul png

Ministerul Agriculturii a estimat o pierdere de 100.000 de euro pe zi, echivalentul a 560 de tone de marfă proaspătă, după ce au fost sistate exporturile.

«Legumele româneşti sunt sigure»

 „În România, legumele prezintă garanţie pentru consumatori. În plus, E.coli se găseşte la suprafaţa legumei, iar pentru evitarea îmbolnăvirii trebuie urmate reguli de igienă primară, respectiv spălarea corespunzătoare a legumelor şi fructelor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net