Cele trei doctorițe de la Spitalul din Oradea s-au bătut pentru un medic. Ce mesaje și-au dat înainte să se ia la bătaie

Cele trei doctorițe rezidente, care s-au lovit și păruit miercuri în secția de Infecțioase II a Spitalului Județean din Oradea în fața colegilor, au fost convocate joi dimineață în fața managerului unității. Ele vor fi anchetate de Comisia de Disciplină, cât și de Comisia de Etică. Între timp, șeful spitalului a dezvăluit motivul care a dus la bataie între cele trei tinere doctorițe. Este vorba despre un medic arătos din spital, scrie Bihoreanul.

image

„Are un laptop nașpa”

Sămânța de scandal a fost o conversație pornită de una dintre cele trei rezidnete care și-a mărturisit admirația față de un medic. O alta a afirmat, însă, că are un „laptop nașpa”, drept urmare nu ar merita să „se combine” cu el.

Managerul spitalului nu a dorit să facă public nimele doctorițelor, dar a dezvăluit de la ce a pornit scnadalul care a dus la bătaie între cele trei.

„Una dintre doctorițe, să o numim X, a scris pe grupul lor de WhatsApp că-i place de un medic, iar alta, Y, a spus că acesta are „un laptop nașpa”, sugerând să nu „se combine” cu el. A adăugat că dacă X o face, se va purta cu ea ca și cu Z, cu care nu este în relații bune. Așa a aterizat și Z în ceartă”, a relatat dr. Gheorghe Carp. „Nu s-au certat pe vreun pacient…”, a încheiat acesta, ironic.

Cele trei au fost despărțite de șeful Secției în care lucrează. Incidentul a avut loc în fața mai multor colegi din spital.

Doctorițele riscă desfacerea contractului de muncă

Joi dimineață, cele trei doctorițe rezidente care s-au tras de păr și s-au lovit în incinta secției de Infecțioase II au fost convocate de managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, pentru a da explicații privind comportamentul lor.

S-au prezentat azi dimineață, le-am ascultat și apoi am dispus să fie trimise în fața Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică, pentru că au dat dovadă de o conduită contrară codului etic și au încălcat regulile de disciplină”, a declarat dr. Carp, potrivit aceleiași surse.

Potrivit acestuia, cazul va trebui soluționat de fiecare dintre cele două comisii „în maximum două - trei săptămâni”. „Dacă ar fi după mine, s-ar putea lămuri în două zile, cu tot cu audieri, redactarea concluziilor și propunerea sancțiunilor”, afirmă managerul.

În ce privește sancțiunile, dr. Carp spune că acestea pot varia de la aplicarea unor penalități la salariu până, inclusiv, la desfacerea contractelor de muncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net