Ciclonul polar aduce vreme severă în România. ANM avertizează asupra fenomenelor meteo periculoase ce vor avea loc în decembrie

România se pregătește să întâmpine un ciclon polar periculos în luna decembrie, conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), care avertizează asupra fenomenelor meteo severe care vor afecta țara începând cu acest weekend. Iată ce ne rezervă vremea și cum ar trebui să ne pregătim.

Vreme urâtă. Foto: arhiva.
Vreme urâtă. Foto: arhiva.

Ciclon polar asupra României. Ce avertizări face ANM

Un ciclon mediteranean periculos va influența o mare parte din sud-estul Europei, inclusiv România, conform prognozelor ANM. Fenomenele meteo severe sunt așteptate să afecteze întreaga țară, iar populația este sfătuită să se pregătească pentru o schimbare bruscă de temperatură și condiții meteorologice dificile.

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Vineri, 24 noiembrie: În sudul țării, temperaturile vor atinge 15-16 grade Celsius, dar aceasta va fi ultima zi caldă. Restul regiunilor vor experimenta temperaturi normale pentru această perioadă.

Sâmbătă și duminică: Se anunță o vreme de răcire, cu maxime care nu vor depăși 8-9 grade și minime predominant negative, ajungând până la -10 grade în depresiuni și cel mult -1 grad în zona litoralului.

Schimbări bruște de temperatură

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că weekendul va aduce o schimbare semnificativă, cu temperaturi scăzute în întreaga țară, în special în sud-est și centru. Maximele vor varia între zero și zece grade, iar minimele vor coborî până la -8 grade, o vreme rece pentru finalul lui noiembrie.

Alte avertizări ale ANM

- Intensificări ale vântului cu viteze de 60-80 km/h la munte și rafale de 90-100 km/h pe creste.

- Posibilitatea precipitațiilor mixte în zonele mai joase și ninsorilor la munte.

Evoluția vremii în următoarele săptămâni

Săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie: Temperaturi medii mai coborâte decât normalele, cu abateri termice mai accentuate în zonele montane. Cantități de precipitații excedentare în sud și sud-est.

Săptămâna 4 – 11 decembrie: Temperaturi medii mai coborâte decât normalele, cu regim pluviometric apropiat de normal în întreaga țară.

Săptămâna 11 – 18 decembrie: Mediile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, iar cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net