Clădirea blestemată a ucis un om
Ieri, tot de acolo a venit şi grinda care l-a omorât pe nea Ţucă. Dumitru Ţucă avea 58 de ani. A apărut joi la muncă aşa cum o făcea de luni de zile. S-a urcat pe schelă, la locul lui, acolo, la etajul trei.
Era ora 7.20 când l-a izbit grinda. A apucat doar să ţipe şi s-a dus. A mai trăit cinci ore. "Cred că este ceva necurat. Nu ştiu ce este cu imobilul ăsta, dar prea multe se întâmplă. Deodată am auzit o bufnitură şi el era jos. Au sunat repede băieţii la Salvare, dar arăta rău de tot", povesteşte Gicu muncitorul, unul dintre martorii tragediei.
Ora 8.30. Echipajele de Salvare şi ale SMURD încearcă de 25 de minute să îl readucă la viaţă pe muncitorul aflat în stop cardiorespirator. Membrii echipajelor de urgenţă reuşesc cu greu să-l resusciteze şi îl transportă la Spitalul Floreasca.
"Pacientul a juns la noi într-o stare gravă, cu multiple traumatisme cranio-cerebrale, toracice şi la coloană", explică medicul Ioana Monica Turi. Ora 12.30. După cinci ore de luptă cu moartea, medicii de la Floreasca se declară învinşi. Pacientul face un nou stop cardiorespirator, de această dată fatal.
«Pandelică» n-a mai vegheat
Străjerul din vârful primăriei, botezat "Pandelică", a fost considerat zeul protector al clădirii. El nu a mai putut veghea asupra oamenilor din primărie fiindcă a fost coborât pentru restaurare după incendiul de la începutul lunii.
Vina e a constructorilor
Primarul sectorului 1 Andrei Chiliman a afirmat, într-un comunicat remis redacției, că vina pentru producerea acestui incident aparține firmei care executa lucrările de consolidare a clădirii. Constructorul trebuia să asigure protecția muncitorilor.