Două femei angajate pe pile plăteau lunar o taxă unui director din Ministerul Fondurilor Europene

Procurorii DNA au descins, vineri dimineață, la locuința unui director executiv din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Aspra acestuia există suspiciunea că timp de doi ani ar fi perceput o taxă din salariile a două femei pe care le-ar fi ajutat să se angajeze în minister. Surse apropiate anchetei au precizat că este vorba despre Dragoș Adrian Iorga, directorul Autorității de Management pentru Programul Sănătate (Direcția Generală Program Operațional Sănătate), potrivit G4Media.

huff ro dna sigla logo jpeg

Femeile ar fi fost ajutate să treacă examenul de angajare

Potrivit informațiilor inițiale, suspectul este un director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care ar fi luat mită, timp de doi ani, o treime din salariul lunar a două angajate. Aceasta era un comision, pe care îl pretindea lunar după ce le-ar fi ajutat pe cele două femei să treacă examenul de angajare.

Aceleași surse au afirmat că directorul MIPE le luase cardurile de salarii celor două angajate.

La perchezițiile realizate la domiciliul suspectului au fost găsiți 174.600 lei, 10.000 de dolari și 11.000 euro.

De asemenea, ar fi fost găsite lingouri de aur de câte 10 grame. Funcționarul urmează să fie dus la audieri la sediul DNA. 

Reacția ministerului

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat, într-un comunicat de presă, că “angajatul ministerului vizat de ancheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcție”, fără a preciza despre cine este vorba. Totodată, a transmis că „are toleranță zero față de fapte de corupție” și că va colabora cu DNA.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate.

Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net