10 reguli actuale ale bunelor maniere

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu-ţi usca umbrela ţinând-o deschisă, nu te înfiinţa la uşa cuiva fără un telefon prealabil şi nu purta în acelaşi timp mai mult de 13 accesorii. Sunt doar câteva dintre regulile bunelor maniere care îţi vor face atât ţie, cât şi celor din jur viaţa mai frumoasă.

  • Pungile de plastic se folosesc doar la supermarket. Nu dă bine să le porţi cu tine în alte situaţii, cum ar fi în situaţiile în care nu-ţi încap lucrurile în geanta de mână.
  • Nu-ţi usca umbrela ţinând-o deschisă, într-un spaţiu circulat. Nici la serviciu, nici acasă la cineva. Chiar dacă e udă, când vii de afară, strânge-o şi pune-o într-un loc ferit până la plecare.
  • Nu merge niciodată în vizită fără să dai, în prealabil, telefon. Nu poţi şti niciodată în ce ipostază surprinzi gazdele. Poate sunt îmbrăcate necorespunzător, sau sunt la masă, sau le faci să se simtă prost dacă în acel moment nu e ordine în casă.
  • Nu-ţi pune geanta pe scaun, nici pe genunchi nu e frumos să o ţii, atunci când eşti într-un local. Dacă e micuţă şi elegantă, o poţi pune pe masă. Dacă e mai mare, o poţi agăţa de spătarul scaunului sau se poate pune jos, pe podea. Servieta se pune doar pe podea, spun specialiştii citaţi de brightside.me.
  • Nu-ţi primi musafirii în pijama sau în halat. Chiar dacă ţie ţi se par comode şi obişnuieşti să stai aşa pe acasă, îmbracă-te în ceva decent atunci când ai oaspeţi. Halatul se foloseşte doar dimineaţa şi seara, când ieşi de la duş.
  • Obişnuiţi-vă copiii să bată la uşă. Chiar dacă sunteţi „în familie” şi nu aveţi nimic de ascuns, e o noţiune de bun simţ să le ceri copiilor să bată la uşa camerei voastre. Pentru asta, şi voi trebuie să bateţi la uşa camerei lor, înainte de a intra.
  • Numărul total de accesorii pe care codul bunelor maniere îţi permite să le porţi este 13. Cu cât te apropii mai mult de seară, cu atât bijuteriile vor fi mai preţioase. În trecut, diamantele erau considerate un accesoriu pentru seară, însă acum se poartă şi pe timpul zilei.
  • Cine plăteşte la restaurant? Evident, cel care invită. Atunci când îi spui cuiva „te invit în oraş”, e frumos să plăteşti tu. Inclusiv o femeie care îşi invită partenerul de afaceri la masa de prânz va plăti ea. Când formularea e „hai să mergem la masă...”, se subînţelege că fiecare îşi plăteşte consumaţia.  
  • Cine iese primul din lift? Aici nu se mai acordă prioritate femeilor deoarece poate fi complicat şi mai rău încurci pe toată lumea. Iese primul cel care e cel mai aproape de uşă. 
  • Este o regulă şi atunci când îţi ocupi locul în sală la teatru sau la cinema. Dacă numărul scaunului alocat este în mijlocul rândului şi ai de trecut pe lângă alte persoane, trebuie să te deplasezi cu faţa la ele, nu cu spatele.
  • Subiectele tabu într-o conversaţie sunt: religia, sănătatea, banii şi politica. Este nepotrivit să-i spui unei prietene: „Ce rochie drăguţă! Cât a costat?”. Dacă ţie îţi e adresată această întrebare, la un moment dat, tot ce poţi face e să răspunzi: „Nu ştiu, a fost un cadou”. Şi, de asemenea, fă un secret din: problemele tale medicale, vârstă, cadouri, bunăstare şi probleme personale în dragoste.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
scriit0r 4 ani jpg
Cristian Tudor Popescu CTP FOTO Inquam Photos  Bogdan Ioan Buda jpg
pistol jpg
iliescu si clinton jpg
vot anulat sosoaca  jpg
Procesul electoral după deschiderea urnelor în București și Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
tudor chirila facebook jpg
ludovic orban jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net