10 secrete pe care hotelierii nu ţi le spun

1 aprilie 2017
simeon stalpnicul png
Po┼úi ob┼úine camere mai bune la pre┼úuri mai mici ┼či servicii de top dac─â ┼čtii ce m─âsuri s─â iei

A ie┼čit soarele ┼či, odat─â cu el, parc─â ne g├óndim mai mult la vacan┼ú─â. Fie c─â e vorba despre un city-break de prim─âvar─â, fie c─â e sejurul la mare din var─â, ar cam trebui de pe acum s─â ne hot─âr├óm ┼či s─â ne cump─âr─âm biletele. Iat─â c├óteva lucruri la care po┼úi fi atent pentru a g─âsi cel mai bun pre┼ú.

Acela┼či tip de serviciu, la acela┼či hotel, ├«n aceea┼či perioad─â poate costa diferit. Sau dou─â camere cu acela┼či pre┼ú se pot situa la poluri opuse ├«n ceea ce prive┼čte calitatea. De ce? Pentru c─â hotelierii mai fac promo┼úii, pentru c─â au micile lor secrete pe care prefer─â s─â le ┼úin─â ascunse. Trebuie s─â ┼čtii unde s─â cau┼úi cazarea, ce op┼úiuni s─â bifezi ┼či ce s─â evi┼úi pentru a avea un sejur de neuitat. 

1. Po┼úi pl─âti camera la jum─âtate de pre┼ú. Hotelierii sunt gata s─â ├«nchirieze mai ieftin ultimele camere r─âmase ┼či fac promo┼úii pe diverse site-uri de booking. Majoritatea sunt ÔÇ×last minuteÔÇŁ a┼ča c─â, dac─â e┼čti spontan ┼či ├«┼úi permite timpul, po┼úi a┼čtepta p├ón─â ├«n ultima clip─â. De asemenea, trebuie s─â ┼čtii c─â agen┼úiile de turism specializate pe anumite destina┼úii ob┼úin reduceri din partea resorturilor de la care achizi┼úioneaz─â un num─âr mare de camere. Po┼úi cump─âra bilet prin aceste agen┼úii. 

2. Dac─â este vorba despre o pensiune ┼či un hotel mai mic, po┼úi ob┼úine un pre┼ú mai bun cump─âr├ónd direct de la recep┼úie (prin telefon sau de pe site-ul respectivului hotel). Asta deoarece hotelierii pl─âtesc diverse taxe pentru a-┼či posta anun┼úurile pe site-urile de booking dedicate, iar evit├óndu-le ┼či adres├óndu-te direct hotelului, se pot economisi de ambele p─âr┼úi ni┼čte bani, afl─âm de pe brightside.me.

simeon stalpnicul png

3. Nu toate camerele sunt la fel. Unele sunt pozi┼úionate l├óng─â ventilatorul de la buc─ât─ârie, din altele se aude p├ón─â t├órziu ├«n noapte muzica de la teras─â, altele au, poate, o minunat─â vedere la vreun ┼čantier sau poate pur ┼či simplu au un du┼č mai prost la baie. Cu un z├ómbet frumos ┼či, eventual, 10 euro ├«n filele pa┼čaportului la recep┼úie, po┼úi avea ┼čansa de a primi una dintre cele mai bune camere.

4. Unele hoteluri ofer─â diverse servicii gratuite, de la bilete la spectacole, sticle de ap─â plat─â sau mic dejun la pat p├ón─â la ├«nc─ârc─âtoare de telefon ┼či fiare de c─âlcat. Trebuie doar s─â ├«ntrebi la recep┼úie despre aceste servicii. 

5. Po┼úi fi trimis la un alt hotel. Hotelierii obi┼čnuiesc s─â v├ónd─â mai multe camere dec├ót au ├«n realitate, ├«ntr-o anumit─â perioad─â. Preconizeaz─â c─â mereu se g─âsesc clien┼úi care s─â-┼či anuleze rezervarea, eliber├ónd, astfel, camere. C├ónd acest lucru nu se ├«nt├ómpl─â ┼či se trezesc cu mai mul┼úi clien┼úi dec├ót pot caza, ├«i trimit ├«ntr-o alt─â loca┼úie partener─â. Dac─â e┼čti pus ├«n aceast─â situa┼úie, trebuie s─â ┼čtii c─â ai dreptul s─â ceri o camer─â de clas─â superioar─â fa┼ú─â de cea cump─ârat─â.

6. Aten┼úie la cur─â┼úenie! ├Änaintea ta au trecut sute de oameni prin acea camer─â ┼či nu toate lucrurile au fost sp─âlate, dezinfectate. Cuverturile de pe pat, covoarele, pernele nu se cur─â┼ú─â cu lunile, iar paharele ┼či tac├ómurile ajung doar s─â fie cl─âtite. Mai bine ├«┼úi cumperi pahare ┼či tac├ómuri de unic─â folosin┼ú─â.

7. Nu cere de la recep┼úie recomand─âri de restaurante ├«n apropiere. Vei fi trimis la acele localuri care au pl─âtit pentru a li se trimite turi┼čti. Localuri care, probabil, nu au nici cel mai bun pre┼ú, nici cea mai bun─â m├óncare. Mai bine este s─â te documentezi din alte surse (bloguri de turism, comentarii de pe internet, localnici).

8. Reclama┼úiile pot fi profitabile. Dac─â nu te po┼úi odihni noaptea din cauza zgomotului de afar─â, dac─â apa cald─â este mai mult rece sau dac─â nu-┼úi prea merge aerul condi┼úionat, nu ezita s─â te pl├óngi la recep┼úie. Hotelierii ┼čtiu c─â un client nemul┼úumit le poate da o not─â proast─â pe site-urile de booking, astfel c─â ar face orice pentru a calma spiritele. ├Äntreab─â politicos cum se poate rezolva problema ┼či po┼úi primi diverse compensa┼úii sau chiar discounturi.

simeon stalpnicul png

9. Condi┼úii. Hotelurile de la 3 stele ├«n sus trebuie s─â aib─â lenjerie ┼či prosoape de culoare alb─â, numai de bumbac sau din m─âtase. L─â┼úimea paturilor individuale trebuie s─â fie de minimum 90 cm, iar cea a patului dublu de minimum 160 cm. Temperatura minim─â trebuie s─â fie de minimum 21 de grade ├«n sezonul rece ┼či maximum 25 de grade ├«n sezonul cald.

10. ├Än alegerea unui hotel, nu lua ca reper doar num─ârul stelelor sau serviciile oferite. Dac─â mergi ├«n Antalya, spre exemplu, toate hotelurile au 5 stele ┼či servicii all inclusive. Diferen┼úa dintre ele e dat─â de pre┼ú. Cu alte cuvinte, face c├ót dai. Nu trebuie s─â ai a┼čtept─âri mari c├ónd ┼čtii c─â ai pl─âtit pu┼úin. 

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
image png
iumor jpg
survivor2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg