10 sfaturi ca să nu-ţi rupi oasele iarna asta

Ultima actualizare:

    Click! te învaţă cum să treci cu bine peste pericolele care te  pândesc în fiecare dimineaţă
Click! te învaţă cum să treci cu bine peste pericolele care te pândesc în fiecare dimineaţă

Ce se dezgheaţă ziua, îngheaţă noaptea, iar dimineaţa, mersul pe jos devine echilibristică pe sticlă! Pericolul ne pândeşte la orice pas! O mişcare greşită şi gata! Poţi ajunge la Urgenţe şi să te trezeşti cu piciorul sau mâna în ghips. De aceea iarna este de departe campioana fracturilor, entorselor şi contuziilor de tot felul.

Cum peste 5.000 de englezi au ajuns la Urgenţe din decembrie 2014 şi până în prezent, specialiştii britanici de la Siguranţa Drumurilor au stabilit care sunt regulile de aur pentru a trece cu toate oasele întregi peste iarna asta.

1. Mergeţi pe trotuarele de pe partea însorită a străzii, nu pe stradă. Dacă nu există trotuare, mergeţi pe partea stângă a şoselei, pentru a fi văzuţi din timp de şoferii care vin din faţă.

2. Trotuarele ar putea să nu fie curăţate, aşa că mergeţi cu cea mai mare atenţie. Purtaţi încălţăminte care nu alunecă, ajutându-vă de un baston ascuţit ce poate fi înfipt în gheaţă.

3. Evitaţi seara sau pe timp de ceaţă să mergeţi pe şosea pe cât posibil, fiindcă maşinile şi camioanele pot derapa.

4. Vizibilitatea este redusă când ninge, aşa că purtaţi haine de culori vii sau purtaţi o lanternă aprinsă dacă sunteţi nevoiţi să mergeţi pe carosabil.

5. Atenţie să aveţi o vizibilitate bună la 180 de grade! Îmbrăcaţi-vă cu haine călduroase, dar nu vă blocaţi câmpul vizual cu glugi, măşti de schi, fulare sau căciuli.

6. Zăpada şi gheaţa provoacă rapid haos în trafic. Aveţi grijă când traversaţi străzile şi treceţi numai prin locurile marcate şi asiguraţi-vă că maşina care vine spre voi are timp să frâneze.

7. Gheaţa se poate ascunde sub un strat subţire de zăpadă. Dacă nu vedeţi gheaţa, nu înseamnă că nu este. Este bine să mergeţi pe urmele deja lăsate de cineva înaintea voastră.

8. Dacă nu puteţi ocoli porţiunile cu gheaţă, îndoiţi genunchii şi mergeţi mai încet, cu paşi mici, pentru a ajuta la reducerea riscurilor de alunecare şi producerea fracturilor.

9. La scările din locurile publice şi cele de la imobile, mergeţi mai încet cu paşi mai mici la coborâre. Ajutaţi-vă de balustradă sau de orice punct solid.

10. Aveţi mare grijă la pericolele de sus. Ţurţurii şi bucăţile de zăpadă îngheţată care cad de pe acoperişuri prezintă un mare pericol.

"Aşteptăm câte două zile să încărcăm maşinile cu sare!

Din octombrie până  în prezent s-au livrat  60.000 de tone de sare
Din octombrie până în prezent s-au livrat 60.000 de tone de sare

Forfotă mare, la mina din Slănic Prahova! Deşi temperaturile au crescut, drumarii îşi refac stocurile de sare pentru acţiunile de deszăpezire. Zeci de camioane stau în coloană, zilnic, şi aşteaptă chiar şi câte două zile să încarce marfa.

Zilnic, aproximativ 1.200 de tone de sare sunt încărcate în camioane, la mina din Slănic. O tonă costă aproape 250 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net