4 trucuri pentru preparate culinare gătite perfect

Ultima actualizare:

     Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

De multe ori, cei care sunt începători într-ale gastronomiei, se simt intimidaţi de multitudinea de reguli şi trucuri pe care trebuie să le înveţe. Un preparat culinar gătit perfect necesită trei lucruri simple - ingrediente de calitate, cunoaşterea tehnicilor de bază și răbdare în bucătărie.

Dacă eşti începător sau vrei să îţi perfecţionezi tehnicile de preparare a mâncărurilor, avem pentru tine o listă cu trucuri ce te vor ajuta în bucătărie.

Nu aglomera tigaia

Atunci când găteşti în tigaie, în special atunci când pregăteşti şniţele sau legume pane, s-ar putea să pici în capcana de a crede că mai e loc pentru încă o bucățică. Este de înţeles dorinţa de a termina mai repede, însă, aglomerând tigaia, rişti ca preparatul să nu fie pregătit bine, din cauza căldurii care nu se distribuie corect în tigaie. Astfel, fie vei afecta aroma preparatului, fie vei avea un preparat crud la interior. Ca măsură preventivă, este bine să laşi câţiva centimetri între fiecare porţie din tigaie pentru a te asigura că se gătesc bine.

Nu deranja prăjiturile în timpul coacerii

În timpul coacerii prăjiturilor, nu deschide cuptorul de 20 ori. Odată deschisă uşa, va intra aer rece în incinta cuptorului, fapt ce poate opri procesul de dospire a aluatului. Tot diferenţele bruște de temperatură sunt motivul pentru care cheesecake-urile crapă. Respectă rețeta și asigură-te că verifici preparatul de maximum 2 ori înainte de a-l scoate din cuptor. Ideal ar fi să foloseşti un cuptor electric, pentru că oferă o temperatură constantă şi ai mare grijă la ce vase pentru coacere alegi. Blogul Hendi le recomandă pe cele termorezistente din porțelan şi pe cele subţiri, din aluminiu, deoarece oferă o conductivitate termică superioară, permiţând o coacere uniformă.

Carnea se pune la fiert în apă rece

În cartea „Bună menajeră, carte de bucate” a doamnei Ecaterina S. Comsa, absolventă a Institutului „Damen-Stift” din Viena, descoperim că, pentru supe şi ciorbe, putem ţine carnea 15 minute în apă rece înainte de a o pune pe foc. Astfel, în apă se vor dizolva proteinele din carne şi vor face preparatul mai gustos. Un alt sfat oferit în carte este ca la fierberea cărnii să punem o linguriţă rasă de sare la 3 litri de apă.

Legumele se fierb diferit

Una dintre marile dileme ale amatorilor de gastronomie este dacă legumele se pun la fiert în apă rece sau caldă. Există o regulă simplă şi importantă pentru această problemă. Dacă leguma creşte sub pământ (cartof, morcov, ţelină), pune-o în apă rece. Dacă leguma creşte deasupra solului (mazăre, porumb, fasole), adaugă apă într-o oală, adu-o la temperatura de fierbere, după care adaugi legumele. De exemplu, pentru piure, cartofii se vor aşeza în apă rece, pe care o aducem la temperatura de fierbere.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net