6 decembrie, Sfântul Nicolae. Citește 40 de zile Acatistul Sfântului Nicolae pentru căsătorie

Sfântul Nicolae este unul dintre protectorii celor care își doresc să întemeieze o familie. Dacă partenerul sau partenera ta de viață amână tot timpul căsătoria sau dacă ai pe cineva drag ție care se află în această situație, atunci spune această rugăciune timp de 40 de zile și dorința cea mare se va îndeplini. 

Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay

Dincolo de legenda frumoasă a lui Moș Nicolae, bătrânelul blajin care le aduce daruri copiilor, se spune că te poți și ruga către Sfântul Nicolae. Este considerat de mulți drept ocrotitor al familiei și se mai zice în popor că el te poate proteja de forțele malefice care te împiedică să te căsătorești.

Citește și: Rugăciune de Sfântul Nicolae. Se spune că îndeplinește orice dorință

Acatistul de 40 de zile al Sfântului Nicolae pentru cei care amână căsătoria

Dacă vrei să ceri protecție divină de la Sfântul Nicolae și vrei să te ajute să îți întemeiezi o familie, atunci rostește timp de 40 de zile acest acatist.

"O, preabunule părinte Nicolae, păstorul şi învăţătorul celor ce aleargă cu credinţă către a ta folosire şi cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguieşte degrabă a le ajuta. Izbăveşte turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea şi toate părţile creştineşti le ocroteşte şi le păzeşte, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumeşti, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie şi de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală şi de moarte grabnică...

Şi precum ai miluit pe cei trei bărbaţi care şedeau în temniţă şi i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului şi de tăierea sabiei, aşa ne miluieşte şi pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul şi cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor şi ne izbăveşte de mânia lui Dumnezeu şi de chinul cel veşnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila şi cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viaţă liniştită şi fără de păcat, ca să vieţuim în veacul acesta, şi de partea stării de-a stânga să ne izbăvească şi în partea de-a dreapta, împreună cu toţi sfinţii, să ne învrednicim. Amin."

Vezi și: Obiceiuri și tradiții de Sfântul Nicolae. Cine a fost ocrotitorul copiilor și apărătorul credinței?

Ce minuni a înfăptuit Sfântul Nicolae 

Conform tradiției religioase, Sfântul Nicolae este al doilea sfânt facut de Dumnezeu, iar el stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui. A făcut multe minuni de-a lungul vieții. La un moment dat, a vrut să călătorească pe mare spre Sfintele Locuri, dar s-a pornit o furtună teribilă, care i-a înspăimântat pe toți cei de pe vas. S-a pus în genunchi, s-a rugat și deeodată s-a oprit năpasta.

Însă, fix atunci, unul dintre marinari a căzut secerat la pământ, mort, după ce a căzut pe punte. Sfântul Nicolae s-a rugat cu și mai multă stăruință, iar marinarul s-a ridicat de parcă se trezise doar dintr-un somn adânc.

Vezi și: Rugăciunea și acatistul de Sfântul Nicolae. Sunt cele mai puternice! Rostește-le și în viața se va întâmpla o minune

Tot sfântul Nicolae a scăpat de la moarte și trei bărbați nevinovați. Urmau să fie decapitați și au ridicat spre ceruri rugăciuni fierbinți, iar atunci sfântul le-a apărut în vis împăratului Constantin și eparhului Avlavios, reușind să îi salveze pe cei trei care erau închiși în temniță

Un alt om credincios a căzut în valuri de pe un vas, pe întuneric, iar marinarii l-au crezut mort. Însă, în timp ce se scufunda, bărbatul s-a rugat în gând către Sfântul Nicolae și s-a trezit ca printr-o minune chiar în casa lui, cu hainele ude leoarcă și pline de apă de mare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net