A început Carnavalul de la Nisa! A debutat sâmbătă cu o mare paradă multicoloră

Carnavalul de la Nisa de pe Coasta de Azur a Franței, a început sâmbătă cu o mare paradă multicoloră în fața tribunelor pline de spectatori care au venit să participe la cea de-a 150-a aniversare a evenimentului. Reprezentanți ai carnavalului brazilian de la Rio sau  din Republica Dominicană au purtat costume strălucitoare și s-au alăturat paradei.

Anul acesta, tema este „Regele comorilor lumii” (Facebook)
Anul acesta, tema este „Regele comorilor lumii” (Facebook)

Anul acesta, tema este „Regele comorilor lumii”, regele fiind chiar o imensă marionetă cu o înălţime de peste 15 metri. El aduce un omagiu diverselor monumente ale lumii, de la Colosseum, la Big Ben sau Statuia Libertăţii, tot atâtea simboluri care vor dispărea odată cu incinerarea acestui personaj, în ultima zi a carnavalului, pe 26 februarie.

Originea cuvântului Carnaval se întoarce în Evul Mediu și, fără îndoială, provine din termenii "carne levare" care înseamnă „a elimina carnea”. La Nisa, prima mențiune găsită a Carnavalului datează din 1294, când Carol de Anjou, Conte de Provence, menționează vizita sa în oraș pentru „zilele vesele ale Carnavalului”. În 1873, Andriot Saëtone, din Nisa, a luat inițiativa înființării „Comitetul Festivalului” care, sub patronajul municipalității, era responsabil de organizarea și extinderea festivităților.

Și astfel, la 23 februarie 1873, primul Carnaval a inceput în oraș. Așa a luat naștere carnavalul modern, la care Alexis Mossa și fiul său Gustave Adolf au adus, până în 1971, un personaj deosebit uimitor, centrat pe povești contemporane, mituri alegorice bazate pe grotesc și fabulos. Trei ani mai târziu, în 1876, au fost create paradele florilor. Inițial simple schimburi de flori, ele au devenit partea poetică, elegantă a Carnavalului și o vitrină pentru producția locală. Un spectacol unic datorită imaginației poetului-grădinar Alphonse Karr, relatează NiceCarnival.

Primul și al Doilea Război Mondial au împiedicat Carnavalul să aibă loc timp de mai mulți ani. În 1991, acesta avea să devină numit „Regele proștilor”. Din 2005, artele stradale sunt semnul distinctiv al noului Carnaval. Cincizeci de trupe de artiști locali, naționali și internaționali adaugă ritm și culoare fiecărui Carnaval sau Paradă de Flori. Ele au reușit să facă procesiunea carnavalului de la Nisa unul dintre cele mai internaționale carnavaluri din lume și cea mai mare atracție turistică. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net