A navigat singură în jurul lumii la doar 16 ani. Cum a supraviețuit 210 zile în mijlocul oceanului

Ultima actualizare:

Unele persoane nu au nicio frică și pot cuceri universul! Aceasta este povestea fascinantă a unei tinere care a reușit la doar 16 ani să facă înconjurului lumii cu ajutorul unui iaht.

A navigat singură în jurul lumii la doar 16 ani. Foto: colaj/Facebook Jessica Watson
A navigat singură în jurul lumii la doar 16 ani. Foto: colaj/Facebook Jessica Watson

Jessica Watson, născută pe 18 mai 1993, a intrat în istorie în anul 2010, după ce a devenit cea mai tânără persoană care a navigat singură în jurul lumii, la vârsta de 16 ani.

Jessica a crescut în Queensland, Australia, într-o familie de navigatori și a început să meargă pe urmele părinților ei încă de la vârsta de opt ani.

Când a ajuns la vârsta de 14 ani, și-a exprimat dorința de a naviga singură în jurul lumii, iar familia ei a susținut-o și a început să o pregătească pentru aventura vieții ei.

A călătorit singură în jurul lumii. Aventura tinerei a durat 210 zile

Pe 18 octombrie 2009, Jessica a pornit în călătoria sa pe mare, navigând pe iahtul numit Ella's Pink Lady. Traseul său a inclus traversarea a trei oceane și trecerea prin canalul Panama și strâmtoarea Gibraltar.

Pe parcursul călătoriei sale de 210 de zile, Jessica s-a confruntat cu numeroase provocări, cum ar fi furtuni puternice, probleme tehnice la bordul iahtului și oboseală extremă. Cu toate acestea, ea și-a continuat călătoria cu hotărâre și determinare, având încredere în abilitățile sale și în pregătirea sa.

Pe 15 mai 2010, după ce a navigat aproximativ 23.000 de mile nautice, Jessica a revenit în portul Sydney, unde era așteptată de mii de oameni.

Performanta sa a atras atenția întregii lumi, iar Jessica a devenit un model pentru tinerii din întreaga lume care își urmăresc visele și aspirațiile.

A devenit un simbol pentru tinerii care vor să-și urmeze un vis

În urma călătoriei sale, Jessica a scris o carte intitulată „True Spirit" și a devenit o vorbitoare motivațională, susținând că este important să îți urmărești visele și să lupți pentru ele cu hotărâre și curaj. Ea a încurajat, de asemenea, tinerii să învețe să se descurce în situații dificile și să nu se lase descurajați de eșecuri.

În prezent, Jessica este angajată ca prezentatoare de televiziune în Australia, în cadrul unui program de aventură și călătorii. De asemenea, ea continuă să navigheze și să își împărtășească experiențele și cunoștințele cu tinerii care își doresc să învețe să navigheze. 

În 2023 a fost lansat un film care prezintă povestea uluitoare a australiencei. Telespectatorii pot simți un pic din experiența fascinantă a tinerei de doar 16 ani la acea vreme.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net