Emoționant! Povestea tinerilor sirieni care au fugit de război, dar au murit îmbrățișați în cutremurul în Turcia

În urma cutremurului tragic din 6 februarie, din Turcia și Siria, echipele de căutare au lucrat din greu pentru a ajuta victimele dezastrului. Mii de clădiri s-au transformat în mormane de pământ, iar mai multe localități turcești au fost afectate în urma cutremurelor devastatoare. Și-au pierdut viața zeci de mii de persoane, și totuși se preconizează că numărul morților va crește. Mazhar este din Siria și este unul din numărul mare de oameni care și-au pierdut familia în urma cutremurelor ce a zguduit Turcia.

Mazhar este din Siria. A fugit în Turcia înainte de războiul civil (foto: captură video)
Mazhar este din Siria. A fugit în Turcia înainte de războiul civil (foto: captură video)

 A fugit în Turcia înainte de războiul civil și s-a stabilit în orașul Antakya, lângă granița cu țara natală. S-a simțit în siguranță o vreme, dar acum sanctuarul lui Mazhar a devenit o zonă de dezastru.  

Mazhar, împreună cu părinții și frații săi, au fugit în Turcia pentru a scăpa de războiul civil sirian. În prezent, locuiește în Istanbul. Sora sa, Sevsen, preda copiilor refugiați sirieni în Antakya. „Am venit aici ca să trăim în siguranță. Lucrurile s-au dovedit a fi altfel, iar acum trebuie să trecem peste asta”, a declarat bărbatul, conform Digi24.

Refugiatul sirian Mazhar, alături de prietenii săi, și-a găsit sora, Sevsen, și pe soțul ei zdrobiți sub dărâmăturile care până de curând erau apartamentul ei. Amândoi sunt morți. A fost nevoie de aproximativ șapte ore pentru a recupera trupurile lor. „Ajunsesem până în dormitor. Mai întâi, l-am văzut pe cumnatul meu, apoi pe sora mea. Erau unul în brațele celuilalt”, a mai povestit Mazhar. 

Tânărul refugiat știa că nu se poate baza pe ajutor din partea autorităților. Înainte de seism, aproximativ 300 de mii de refugiați sirieni locuiau în Antakya, iar câți dintre aceștia se numără printre victime, nu este cunoscut. De asemenea, Mazhar și prietenii săi spun că  situația pare să fie mult mai rea dincolo de graniță, în Siria, unde el crede că multe dintre rudele lui au rămas fără nimic. „De parcă războiul nu ar fi fost destul de rău! Oamenii de acolo nu primesc practic niciun fel de ajutor, nimic! Aici, cel puțin, cineva vine din când în când și aduce ceva de mâncare sau își oferă ajutorul”, a mai adăugat Mazhar.

Potrivit AFAD, Agenţia turcă pentru gestionarea dezastrelor naturale, au fost înregistrate 6.000 de replici în urma cutremurului care s-a produs pe 6 februarie. Aproximativ 40 dintre ele au avut magnitudini de peste 5. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image
actualitate.net
image
actualitate.net