A reușit să evadaze din Alcatraz, iar după 50 de ani a trimis o scrisoare către FBI. Ce le-a spus autorităților

În 1962, trei deținuți au evadat din celebra închisoare Alcatraz, situată în centrul Golfului San Francisco din California, SUA. Indivizii au petrecut jumătate de an săpând gropi în pereții din celula în care erau închiși și au reușit imposibilul. Nimeni nu a reușit să descopere modalitatea prin care au evadat sau ce s-a întâmplat apoi cu ei, asta până când unul dintre ei a trimis o scrisoare către FBI.

Unul dintre evadații din Alcatraz a trimis o scrisoare către FBI / foto: Pixabay
Unul dintre evadații din Alcatraz a trimis o scrisoare către FBI / foto: Pixabay

John Anglin și fratele său Clarence, alături de un alt tâlhar, Frank Morris, au reușit, în noaptea 11 iunie 1962, să scape din renumita închisoare din SUA, Alcatraz. Deși FBI a închis cazul în 1979 și nimeni nu a reușit să descopere modalitatea prin care au evadat sau ce s-a întâmplat apoi cu ei, familia fraților Anglin a susținut că a luat legătura cu ei, de-a lungul timpului.

Au fost căutați luni întregi de FBI, dar nu au fost găsiți. S-a zis atunci că au murit înecați, așa cum se întâmplase cu toți cei care mai încercaseră să simtă gustul libertății. În 2013, la mai bine de 50 de ani de la momentul evadării, o scrisoare avea să le inducă și mai mult în eroare pe autorități.

Scrisoarea misterioasă trimisă către FBI era semnată chiar de John Anglin. „Numele meu este John Anglin. Am evadat din Alcatraz în iunie 1962. Da, toți am reușit să evadăm în noaptea aceea”, ar fi scris el, potrivit publicației BBC.

Ce le-a cerut autorităților

În aceeași scrisoare, el a dezvăluit faptul că fratele său, Clarence, a murit în 2008 și că bărbatul care i-a ajutat să evadeze cu o plută improvizată din pelerine de ploaie, Frank Morris, decedase în 2005, el fiind singurul în viață.

Aceasta conținea și o cerere: „Dacă anunțați la televizor că voi ajunge la închisoare pentru nu mai mult de un an și voi primi atenție medicală, o să vă scriu înapoi să vă spun exact unde sunt. Am 83 de ani și starea mea de sănătate este precară. Am cancer”.

În scrisoare mai scrie că John Anglin a trăit în Seattle cea mai mare parte din viața sa. Alți opt ani i-a trăit în Dakota de Nord. Bineînțeles, autoritățile au tratat hârtia cu seriozitate și au analizat amprentele de pe ea și au efectuat și o expertiză grafologică. Rezultatele au fost neconcludente, iar dosarul nu a fost redeschis. John și Clarence Anglin fuseseră condamnați la 15, respectiv 20 de ani de închisoare pentru jaful armat al unor bănci.

Cei trei rămân printre cei mai urmăriți infractori din SUA și singurii oameni care au reușit să evadeze din Alcatraz. Povestea s-a transformat și într-un film regizat de Clint Eastwood, din 1979, intitulat chiar „Evadare din Alcatraz”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Robert Fico premierul Slovaciei transportat la spital după tentativa de asasinat FOTP AFP
image
image
image
image
image
image
grecia xinomavro jpg
cetatea de refugiu saschiz jpg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
bloc apartamente FOTO Shutterstock jpg
venus de draguseni jpg
Pothi kalymnos jpg
image png
bancomat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net