Adevărata casă a „Frumoasei din Pădurea Adormită”. Unde se află locul de poveste

Ultima actualizare:

Este unul din cele mai vizitate şi mai celebre monumente din Germania, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume. A devenit simbol al ţării şi sursa de inspiraţie a lui Disney pentru o serie de opere de ficțiune, inclusiv pentru castelul „Frumoasei din Pădurea Adormită” și cel al „Cenușăresei”. De asemenea, a fost inclus ca propunere pe lista „Cele 7 noi minuni ale lumii”. Este voba despre Castelul Neuschwanstein.

Castelul Neuschwanstein, cea mai mare atracție turistică a Germaniei / foto: Arhiva Click!
Castelul Neuschwanstein, cea mai mare atracție turistică a Germaniei / foto: Arhiva Click!

Situat în sud-vestul Bavariei, Germania, pe un deal deasupra satului Hohenschwangau, în apropiere de Füssen, Castelul Neuschwanstein a fost construit de regele Ludovic al II-lea al Bavariei, ca loc de retragere și ca omagiu adus lui Richard Wagner, între 1869 si 1886. Mai toate camerele castelului au pereții pictați cu personaje din operele lui Wagner, compozitorul folosindu-se și el de legendele germane în creațiile sale.

Aproximativ 1.5 milioane de blocuri de piatră au fost folosite în construcția acestuia. Designul este, de asemenea, unic și impresionant. Castelul are o sală de tron, o sală de bal, o bibliotecă, o sală de muzică și camere decorate în stil gotic și renascentist. Dormitorul regelui este cea mai somptuoasă cameră din palat. Acesta are un pat masiv cu baldachin, un șemineu din marmură și o serie de picturi și tapiserii.

În mod ironic, singurul lucru care lipsește de la Neuschwanstein este un tron, singura piesă de mobilier care nu a ajuns niciodată la castel. Sala tronului este acoperită cu picturi și frunze de aur, însă tronul lipsește, relatează incredibilia.ro. 

Castelul Neuschwanstein, una dintre cele mai populare atracții turistice din lume

Construcția Castelului Neuschwanstein s-a dovedit cu mult peste bugetul inițial al lui Ludwig al II-lea, iar acesta a fost obligat să ia împrumuturi pentru a-și continua și termina proiectul. Costurile s-au ridicat la 6.180.047 de mărci până la moartea regelui, estimarea inițială fiind de 3.2 milioane de mărci.

Totodată, din nefericire, Ludovic al II-lea nu a putut să-şi vadă opera complet terminată. Pe 13 iulie 1886, regele făcea o plimbare în jurul castelului, în compania psihiatrului său. S-a întâmplat însă un lucru straniu: amândoi au fost găsiţi înecaţi în lac, generând suspiciuni cu privire la modul în care au murit.

Castelul Neuschwanstein nu este doar una dintre cele mai populare atracții turistice din Germania, ci și una dintre cele mai populare atracții turistice din lume. În fiecare an, milioane de persoane vizitează „castelul de basm al regelui". Numele Neuschwanstein se poate traduce ca „noua lebădă de piatră”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net