Ai afumat mâncarea? Cele mai eficiente trucuri care dreg gustul de ars

Punem pariu că vi s-a întâmplat de foarte multe ori să ardeți, din greșeală, mâncarea și ați fost nevoiți să aruncați tot! Totuși, există trucuri să o salvați. Click! vă prezintă, în rândurile următoare, câteva metode care vă vor scăpa de această problemă.

Mâncarea arsă poate fi salvată / foto: Shutterstock
Mâncarea arsă poate fi salvată / foto: Shutterstock

De exemplu, dacă ai preparat un sos roșu și s-a ars, adaugă-o puțin zahăr. Pune sosul nears intr-o cratiță curată, adaugă o linguriță de zahăr, și fierbe-l la foc mic. Dacă mirosul a dispărut, pune și celelalte condimente. Apoi, folosește-l la mâncarea dorită.

Cum salvezi tocănița

Dacă ai ars tocănița, trebuie prima dată să schimbi vasul în care s-a întâmplat „tragedia”. Pune mâncarea într-o bol curat, apoi adaugă apă și ulei, atât cât să o poți fierbe. După două minute, pune un colț de pâine deasupra.

Apoi, pune un capac și lasă pâinea să se „umple” de aroma de arsură. După 2-3 minute, scoate pâinea și gustă mâncarea. Pâinea va absorbi mirosul și gustul de ars. După poți adăuga condimentele dorite și ai grijă să lași flacăra aragazului la minimum.

Dacă în cratiță ai o garnitură de legume pe care ai ars-o, schimbă vasul, mai pune niște apă cu ulei peste legume și un cartof crud. Pulpa lui, bogată în amidon, va absorbi mirosul de arsură din legume și astfel vei salva cina.

Mâncărurile arse nu sunt bune pentru sănătate

Se spune că mâncarea arsă favorizează apariția cancerului. Acest lucru se întâmplă pentru că gătitul la temperturi înalte duce la formarea unor substanțe care, odată ajunse în corp, formează celule canceroase. În prezent, nu există niciun studiu care să concluzioneze că alimentele arse cauzează cancer.

Specialiștii în sănătate au dovedit că mâncărurile negre, cu un gust alterat, pot crește riscul de a suferi de această afecțiune, în special cancerul de stomac, de colon, pancreas, printre altele.

Din acest motiv, medicii și consilieri de sănătate din Uniunea Europeană au recomandat oamenilor să limiteze consumul de alimente arse, scrie impact.ro. 

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net