Nouă modificare pe TikTok! Iată cum poți face bani din aplicație

TikTok își surprinde utilizatorii. Cea mai populară aplicație de socializare va începe să-și împartă veniturile cu creatorii de conținut. 

Tik Tok e gata să ofere bani creatorilor de conținut care utilizează platforma
Tik Tok e gata să ofere bani creatorilor de conținut care utilizează platforma

Ai cont pe TikTok? În curând, ai putea câștiga bani din asta. Aplicația, care a trecut recent de pragul de un miliard de utilizatori activi, a anunțat că va lansa anul acesta un program nou.

Denumit „Pulse”, noul proiect va afișa reclame în cadrul unora dintre clipurile video ale platformei, care până acum a evitat să insereze publicitate. Deși utilizatorii ar putea fi nemulțumiți de faptul că unele clipuri vor fi întrerupte de reclame, la fel cum se întâmplă de ani buni pe YouTube, creatorii de conținut întâmpină cu entuziasm schimbările anunțate de platformă. 

Citește și: Instagram se transformă în TikTok. Ultimele modificări la nivel de homepage

Asta deoarece, după implementare, ei vor fi remunerați cu un procent consistent din veniturile obținute de companie, din afișarea de clipuri publicitare. 

Un program similar a fost deja implementat de YouTube de ani buni, existând vloggeri care câștigă astăzi milioane de dolari, anual, din clipurile pe care le postează. Însă reprezentanții TikTok anunță că, cel puțin pentru început, vor fi mult mai selectivi cu conținutul care poate deveni monetizabil. 

Astfel, pe TikTok vor fi afişate reclame doar alături de cele mai populare 4% dintre filmările de pe platformă. Și criteriile de eligibilitate sunt mai severe. Dacă vrei să generezi bani din aplicație, e important să aduni mai întâi un număr minim de 100.000 de urmăritori pe contul tău, spre deosebire de YouTube, unde creatorii pot intra în programul de parteneriat al Google imediat ce ating pragul de 1000 de subscriberi. 

Pentru conținutul creat, utilizatorii de TikTok care sunt eligibili pentru a activa „Pulse” vor primi 50% din veniturile obținute din afișarea materialelor publicitare. Procentul e mai mic decât cel oferit de YouTube, care răsplătește utilizatorii ce creează conținut cu 55% din veniturile generate de materialele lor pe platforma video.

Programul TikTok Pulse va fi lansat în Statele Unite, în iunie și va trece printr-o perioadă de teste. Compania chineză spune că din toamnă va începe să lanseze, treptat, și în alte state noul serviciu.

Astfel, până la finalul anului, utilizatorii care își doresc să facă o carieră din postatul pe TikTok, trebuie să își crească paginile pentru a ajunge la pragul minim de urmăritori, care să le permită intrarea în program.

Mai departe, algoritmul va identifica care sunt cele mai populare 4% dintre clipuri, iar creatorii acestora vor fi notificați că pot începe să genereze bani dacă vor permite afișarea de reclame în cadrul lor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net