Ai merge la plajă în Polonia? Litoralul necunoscut românilor

Din gâlceava litoralul românesc versus litoralul Greciei și al Turciei ar putea ieși învingători... polonezii! Litoralul de la Marea Baltică ar putea fi o revelație pentru turiștii români.

Așa arată litoralul polonez. Foto: Adevărul/ Cristina-Sandu-Beldowska
Așa arată litoralul polonez. Foto: Adevărul/ Cristina-Sandu-Beldowska

O țară europeană cu 528 de kilometri de litoral, puțin cunoscută românilor, e tot mai tentantă printre cei care doresc alternative la ofertele din Grecia și Turcia, dar caută destinații noi, la prețuri pentru orice buzunar, scrie Adevărul.

Plajele sunt curate, dar aglomerate

„Polonia e o țară bogată în peisaje frumoase, situată pe coasta Mării Baltice, cu un litoral de 528 km. Cu stațiuni curate, frumoase, preferate de turiștii care nu suportă căldura și fug de orașele aglomerate.

Aproape toate plajele sunt înconjurate de păduri, ceea ce oferă o oportunitate în plus pentru plimbări cu bicicleta sau picnicuri.

Citește și: Pleci în concediu în Grecia? Anunță urgent Poliția dacă vezi așa ceva

Deși pare ciudat, și toți aleargă după destinații fierbinți sau țări exotice, există totuși plaje și destinații de vacanță chiar și la marile mai reci, de exemplu Polonia/ Marea Baltică.

De 3 ani locuiesc aici, în Polonia, și venim foarte des la mare pe perioada anului. Plajele sunt de regulă acoperite cu nisip foarte fin, pietricelele și nisipul grosier sunt foarte rar întâlnite.

Plajele sunt curate și curățate în mod regulat. Există o mulțime de coșuri de gunoi pe plajă, posturi pentru salvamari și toalete publice, atât cu plată, cât și din plastic tip ToiToi foarte curate (acestea se găsesc la fiecare ieșire numerotată de pe plajă)”, a scris o româncă, pe pagina de Facebook „Am fost acolo”.

Sezon de bălăceală, doar în iulie și în august

Postarea a trezit interesul unui număr mare de turiști, care au devenit interesați de o experiență nouă, cel mai probabil în sezonul estival al anului următor.

Românca a indicat și zonele turistice de interes, mai precis, stațiunile Gdans, Șopot, Gdynia. Ea a mai precizat că temperaturile nu sunt caniculare, litoralul fiind în zona de nord a Europei, turiștii având posibilitatea de a se bălăci în lunile iulie și august.

Citește și: Europa, lovită de secetă și incendii! În Franța și Spania, temperaturile ating 40 de grade

Dacă prețurile sunt accesibile, un impediment, în funcție de preferințe, poate fi faptul că litoralul polonezilor este mai tot timpul aglomerat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net