Pleci în concediu în Grecia? Anunță urgent Poliția dacă vezi așa ceva

În fiecare an, diverse regiuni din Grecia sunt afectate de incendiile de vegetație. Alarmant este faptul că autoritățile elene au identificat, mai mereu, chiar localnici care pun intenționat foc.

incendiu de padure grecia jpeg
Incendiile din Grecia sunt pornite, în multe cazuri, chiar de localnici

An de an, poliția din Grecia a prins suspecți care porneau incendii, scăpate, mai apoi, de sub control, în timpul anotimpurilor secetoase.

Peste 1.600 de hectare de pădure de pin au fost mistuite de flăcări, în Thassos

Aceștia erau chiar localnici greci, piromani sau oameni disperați pentru că nu își mai permiteau să întrețină anumite proprietăți și, astfel, încercau să obțină banii din asigurări, motivând prin distrugerile cauzate de incendii.

Cel mai recent caz a vizat insula Thassos, atât de îndrăgită de români. Un puternic incendiu a izbucnit în Skala Potamia, pe 10 august și a reapărut două zile mai târziu, după ce pompierii reușiseră să stingă focul.

Citește și: «Sfânta Maria a trimis ploaia să stingă focurile din Thassos»

Abia pe 15 august s-a reușit stingerea totală a incendiului în urma căruia a fost mistuită o suprafață de peste 1.600 de hectare de pădure de pin, vitală pentru apicultorii din zonă și pentru producția de tămâie.

Autoritățile au arestat un pensionar în vârstă de 65 de ani, în mașina căruia poliția din Grecia a descoperit artificii, produse inflamabile și articole pirotehnice, un lucru ieșit din comun pentru această perioadă a anului, conform portalului keeptalkinggreece.com

Pensionar piroman, arestat în Thassos pentru că a pornit incendiile

Acesta este un localnic din Potamia și tocmai avusese un scandal cu un vecin, care este fermier. Poliția l-a arestat și pensionarul a ajuns, miercuri, 17 august, în fața magistraților din Kavala, fiind acuzat de pornirea incendiului din 2 și a celui din 10 august 2022.

Astfel, dacă sunteți turist aflat în Grecia și observați persoane suspecte care dețin materiale pirotehnice vara, ar fi indicat să înștiințați autoritățile. De asemenea, dacă v-a atras atenția prezența cuiva în zone cu vegetație abundentă cuprinsă, mai apoi, de flăcări, detaliile respective ar putea fi de ajutor autorităților.

Citește și: Situație fără precedent în Thassos! Mare atenție, incendiile sunt din ce în ce mai greu de stăpânit. Plaja românilor, mistuită de flăcări

Și anul trecut, când insula Evia a fost cuprinsă de flăcări sau când zone însemnate de vegetație, din proximitatea Atenei, au fost afectate de incendii de vegetație, Poliția a identificat și arestat piromani, din rândul localnicilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Alec Baldwin FOTO Profimedia/Instagram
Steag Uniunea Europeana Ucraina FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg