Pleci în concediu în Grecia? Anunță urgent Poliția dacă vezi așa ceva

Ultima actualizare:

În fiecare an, diverse regiuni din Grecia sunt afectate de incendiile de vegetație. Alarmant este faptul că autoritățile elene au identificat, mai mereu, chiar localnici care pun intenționat foc.

Incendiile din Grecia sunt pornite, în multe cazuri, chiar de localnici
Incendiile din Grecia sunt pornite, în multe cazuri, chiar de localnici

An de an, poliția din Grecia a prins suspecți care porneau incendii, scăpate, mai apoi, de sub control, în timpul anotimpurilor secetoase.

Peste 1.600 de hectare de pădure de pin au fost mistuite de flăcări, în Thassos

Aceștia erau chiar localnici greci, piromani sau oameni disperați pentru că nu își mai permiteau să întrețină anumite proprietăți și, astfel, încercau să obțină banii din asigurări, motivând prin distrugerile cauzate de incendii.

Cel mai recent caz a vizat insula Thassos, atât de îndrăgită de români. Un puternic incendiu a izbucnit în Skala Potamia, pe 10 august și a reapărut două zile mai târziu, după ce pompierii reușiseră să stingă focul.

Citește și: «Sfânta Maria a trimis ploaia să stingă focurile din Thassos»

Abia pe 15 august s-a reușit stingerea totală a incendiului în urma căruia a fost mistuită o suprafață de peste 1.600 de hectare de pădure de pin, vitală pentru apicultorii din zonă și pentru producția de tămâie.

Autoritățile au arestat un pensionar în vârstă de 65 de ani, în mașina căruia poliția din Grecia a descoperit artificii, produse inflamabile și articole pirotehnice, un lucru ieșit din comun pentru această perioadă a anului, conform portalului keeptalkinggreece.com

Pensionar piroman, arestat în Thassos pentru că a pornit incendiile

Acesta este un localnic din Potamia și tocmai avusese un scandal cu un vecin, care este fermier. Poliția l-a arestat și pensionarul a ajuns, miercuri, 17 august, în fața magistraților din Kavala, fiind acuzat de pornirea incendiului din 2 și a celui din 10 august 2022.

Astfel, dacă sunteți turist aflat în Grecia și observați persoane suspecte care dețin materiale pirotehnice vara, ar fi indicat să înștiințați autoritățile. De asemenea, dacă v-a atras atenția prezența cuiva în zone cu vegetație abundentă cuprinsă, mai apoi, de flăcări, detaliile respective ar putea fi de ajutor autorităților.

Citește și: Situație fără precedent în Thassos! Mare atenție, incendiile sunt din ce în ce mai greu de stăpânit. Plaja românilor, mistuită de flăcări

Și anul trecut, când insula Evia a fost cuprinsă de flăcări sau când zone însemnate de vegetație, din proximitatea Atenei, au fost afectate de incendii de vegetație, Poliția a identificat și arestat piromani, din rândul localnicilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net