Alcatraz, între fortăreață și muzeu. Fila de istorie a americanilor îl are protagonist pe Al Capone

Ultima actualizare:

Insula Alcatraz se află în Statele Unite ale Americii, în golful San Francisco. Puțini știu, însă, istoria bogată a acestui loc descoperit în anul 1775. A început să capete popularitate după ce a fost transformată în închisoare de maximă securitate dar, înainte de asta, a fost cunoscută pentru un far, mai apoi o garnizoană, un penitenciar militar și astăzi a devenit muzeu.

2 inchisoarea alcatraz jpg jpeg

Pe vremuri, băștinașii considerau insula ca fiind blestemată și nu poposeau niciodată pe ea, însă spaniolii au folosit stânca denumită și „The Rock” drept suport pentru tunuri, se arată în Mediafax. A fost denumită inițial La Isla de los Alcatrases, care se traduce „Insula Pelicanilor”, datorită numărului mare de pelicani prezenți în golf.

Credem că ți-ar plăcea și:  Misterul evadării de la Alcatraz este aproape rezolvat, după 60 de ani! Trei deținuți au pus la cale planul

Prima construcție importantă a fost un far, primul, de altfel, de pe coasta vestică a Statelor Unite. Apoi, California a fost cumpărată de americani, iar președintele Millard Filmore a decis că Alcatraz va juca un rol important în diverse operațiuni militare, datorită poziției favorabile. În timpul războiului civil garnizoana a fost fortificată în repetate rânduri, mai ales că San Francisco devenise deja un oraș important.

Schimbare importantă: Alcatraz s-a transformat din punct de apărare în închisoare izolată

După război, când insula a avut o importanță sporită datorită turnurilor de apărare și tunelurilor construite în mare parte în secret, autoritățile au hotărât să sisteze modernizarea garnizoanei și au transformat Alcatraz în închisoare militară. Motivul? Era foarte greu să scapi viu din Alcatraz, din cauza curenților reci și foarte periculoși care se formează în golful San Francisco.

Nu rata nici: Baschet în cea mai temută închisoare din lume

Din 1912 și până în 1933 a servit drept închisoare militară, iar apoi a ajuns sub tutela Biroului Federal al Penitenciarelor. Perioada aceasta coincide cu „perioada de glorie” a insulei, care a devenit închisoare federală de maximă securitate un an mai târziu, în august 1934. Era considerată cea mai sigură închisoare din SUA, singura din care nu se poate scăpa.

Mulți dintre cei mai cunoscuți deținuți americani și-au ispășit pedepsele aici. George „Machine Gun” Kelly, Al Capone și Robert Stroud sunt doar câțiva dintre cei care fost închiși aici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net