Personalitățile din România care au reușit să «fenteze» închisoarea. 28 de ani de detenție, în doar 12 ani

Mai multe personalități din lumea fotbalului și a politicii, două arii care au mers mână-n mână în ultimii 30 de ani, au fost eliberate din închisoare înainte de termen, printre care-i amintim pe Adrian Mititelu, Marian Iancu, dar și Viorel Hrebenciuc, fost secretar general al guvernului.

(În fotografie: Viorel Hrebenciuc, Marian Iancu, Adrian Mititelu, Dan Voiculescu)
(În fotografie: Viorel Hrebenciuc, Marian Iancu, Adrian Mititelu, Dan Voiculescu)

Lista personalităților ce au reușit să „fenteze” pușcăria din România

Adrian Mititelu, patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, va fi eliberat din închisoare, asta în urma unei suspendări a executării pedepsei. Din cei trei ani care i-au fost acordați drept pedeapsă, afaceristul a petrecut doar un an și șapte luni din pedeapsă. 

Urmărește și: Adrian Mititelu va fi eliberat din închisoare. Decizia Curții de Apel e definitivă

Povestea condamnării lui Adrian Mititelu a început din 2016, când a fost trimis în judecată, după ce procurorii din cadrul DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Acesta l-ar fi vândut pe jucătorul Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte ca contractul cu Craiova să expire. 

Ulterior, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare în cazul amintit anterior. Instanța l-a găsit vinovat de evaziune fiscală, chiar dacă în primă instanță a fost iertat de către judecători. 

De altfel, tot din lumea fotbalului, recent a fost eliberat și patronul Poli Timișoara, Marian Iancu. 

Iancu a fost condamnat de către Curtea de Apel București la o pedeapsă de aproape 14 ani de închisoare, asta în urma dosarului RAFO-Carom. Afaceristul a petrecut aproximativ 8 ani din viață în spatele gratiilor. 

Pentru context, Marian Iancu a fost condamnat, în 2014, la 12 ani de închisoare cu executare, asta după ce afaceristul a fost găsit vinovat de către Justiție de spălare de bani și evaziune fiscală. 

Condamnarea de 14 ani s-a adăugat dosarului Carom și dosarului RAFO, unde omul de afaceri a primit, în total, o pedeapsă de aproximativ 13 ani și 8 luni pentru evaziune fiscală. 

De altfel, pe această listă se află și Viorel Hrebenciuc. Cu o condamnare inițială de 3 ani de închisoare, acesta a petrecut doar 10 luni în spatele gratiilor, fiind eliberat de către decizia celor doi magistrați de la Tribunalul Ilfov ce au înclinat balanța spre eliberarea acestuia.

Citește și: Viorel Hrebenciuc, eliberat după doar câteva luni de închisoare. Câți ani trebuia să stea în spatele gratiilor deputatul PSD

Ca notă informativă, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul Giga TV, în care și-a folosit influența pentru a determina funcționarii din cadrul CNA să regândească decizia de a retrage licența de difuzare a postului de televiziune. 

În cele din urmă, pe listă se află și Dan Voiculescu. Omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de pușcărie, dar acesta a exacutat doar 3 ani din pedeapsa dată de către judecători.

Potrivt datelor furnizate de G4Media, România a reușit să recupereze doar 18 milioane din totalul de 80 de milioane de euro din dosarul ICA.

Astfel, în 2014, Dan Voiculescu pășea pe poarta penitenciarului Rahova, din cauza dosarului privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare în care au fost condamnați, de asemenea, și fostul director Gheorghe Mencinicopschi, Corneliu Popa și Sorin Pantiş.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net