Animalul complet dispărut care și-a refăcut apariția pe teritoriul României. Trăiește în munți, iar oamenii intră în panică când îl văd

Un animal spectaculos s-a întors pe teritoriul României. De la începutul anului până în prezent, au fost observate 10 exemplare.

Vulturul negru trăiește în munți / foto: Pixabay
Vulturul negru trăiește în munți / foto: Pixabay

Deși mulți credeau că acest animal a dispărut, el a fost văzut în mai multe regiuni ale țării.

Animalul considerat dispărut a fost văzut iar în România

După mai bine de jumătate de secol, una dintre cele mai impresionante viețuitoare a revenit în România. Este vorba despre vulturul negru, unul dintre cei mai mari răpitori din Europa.

De la începutul anului până acum, au fost observate 10 exemplare de vultur negru în România. Primul a fost văzut la începutul lunii ianuarie, în Caraș-Severin, iar cel mai recent pe 8 iunie, în Teleorman.

Până de curând, se credea că vulturul negru a dispărut. Totuși, această specie de răpitor pare să fi revenit și a petrecut perioade lungi de timp în România.

În Dobrogea, zona în care este cel mai frecvent zărit, vulturul negru este monitorizat constant. El face parte dintr-un program special care are ca scop reintroducerea acestei specii în Munții Balcani.

Monitorizarea constantă urmărește observarea și analizarea comportamentului. Aceasta se realizează cu ajutorul unui emițător GPS, care este urmărit permanent de specialiști.

Vulturul negru este cea mai mare specie răpitoare din Europa

Vulturul negru este cea mai mare specie de răpitor din Europa. Pe continent, poate fi văzut cel mai des în Spania, Bulgaria, Turcia, Grecia și Franța. Potrivit specialiștilor, cea mai mare parte a populației de vultur negru se află în Spania.

În Europa, există aproximativ 3.000 de perechi de vultur negru. Specialiștii spun că această specie joacă un rol esențial în prevenirea anumitor boli. Explicația este simplă.

Vulturii negri se hrănesc de obicei cu animale moarte. Consumându-le în timp util, carcasele acestora nu apucă să dezvolte bacterii care ar putea infecta oamenii.

Vulturii negri preferă carcasele de oi moarte, dar în unele cazuri mănâncă și animale mici moarte, reptile, alte viețuitoare sau insecte.

image
image
image
image
image
image
storm 4651306 1280 jpg
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net