Ce animal rar a fost surprins într-un parc natural din România. Fotografiile impresionante care au captat atenția tuturor

Ultima actualizare:

Recent, rangerii din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina au avut parte de o întâlnire spectaculoasă cu un animal rar văzut în sălbăticie. Este vorba despre pisica sălbatică, un animal solitar care vânează în principal noaptea. Acest eveniment a fost imortalizat în câteva fotografii impresionante care au captat atenția și fascinația tuturor celor care le-au văzut.

Pădure. Foto: Pixabey.
Pădure. Foto: Pixabey.

Caracteristicile pisicii sălbatice

Pisica sălbatică, întâlnită în pădurile Munților Șureanu, prezintă trăsături distincte care o deosebesc de pisica domestică. Deși seamănă foarte mult cu ruda sa domestică, există câteva diferențe semnificative:

- Pisica sălbatică are un fond cenușiu tigrat cu dungi negre, care o camuflează excelent în habitatul său natural.

- Este mai mare decât pisica domestică, atingând o greutate de până la 8 kilograme și o lungime de până la 70 de centimetri, cu o coadă de până la 35 de centimetri.

- Blana este mai lungă, ceea ce îi conferă un aspect distinctiv.

- Are o coadă cilindrică și groasă până la vârf, cu 4-8 inele care se estompează treptat spre baza cozii.

-  Pe coatele picioarelor, pisica sălbatică prezintă pete specifice care o diferențiază de pisica domestică.

Habitat și comportament

Pisica sălbatică. Foto: Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina
Pisica sălbatică. Foto: Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina

Pisica sălbatică este un animal solitar și extrem de agil, cu simțuri foarte dezvoltate, ceea ce face observarea sa o raritate. Este activă în special noaptea, când vânează mamifere mici și păsări pe un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare. Aceasta contribuie la controlul populațiilor de rozătoare și menține echilibrul ecologic.

Fotografiile publicate de rangerii Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina au captat atenția publicului, iar reacțiile au fost extrem de pozitive. Oamenii au fost fascinați de aspectul impresionant al acestei feline sălbatice și de faptul că au putut vedea imagini clare cu un animal atât de discret și rar văzut.

"Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina prezintă un habitat favorabil prezenței speciei însă, fiind extrem de agilă și având simțurile foarte dezvoltate, observarea ei nu este deloc facilă, astfel că ne bucurăm să vă împărtășim imaginile surprinse de colegii noștri", au scris reprezentanții parcului pe pagina de Facebook.

Unde a mai fost observat acest animal

Pisica sălbatică. Foto: Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.
Pisica sălbatică. Foto: Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Pisica sălbatică a fost observată și în alte zone protejate, precum Parcul Național Retezat, unde rangerii au reușit să surprindă câteva cadre spectaculoase. Aceste imagini contribuie la conștientizarea importanței protejării acestor animale și a habitatelor lor naturale.

image
image
image
image
image
image
evaluare nationala jpg
netflix 4548440 1280 jpg
ninsoare iulie jpeg
gradina freepik jpg
haine sifonier jpg
zodii norocoase jpg
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net