De ce te urmărește pisica ta prin casă?

Pisica este felina preferată a oamenilor. De-a lungul timpului, le înțelegem perfect fără a fi nevoie să le vorbim și învățăm ceea ce ne transmit ele prin limbajul corpului. Aceste pisici au o serie de gesturi și acțiuni comune, iar cunoașterea lor va face mai ușor pentru pisica dumneavoastră să le înțeleagă.

De ce te urmărește pisica ta prin casă?
De ce te urmărește pisica ta prin casă?

Iată ce trebuie să știi pentru ca pisica ta să nu mai aibă secrete fata de tine.

Gesturile și limbajul corpului reprezintă o modalitate fundamentală prin care animalele pot comunica între ele, dar și cu oamenii. Pisicile au o varietate de gesturi, atât subtile, cât și foarte expresive, care îi ajută pe stăpânii să le înțeleagă mai bine, adesea piscile pot să ne urmarească prin casă de deoarece vor să fie răsfățate și hrănite iar atunci când se satură de hrana uscata pisici, ne urmăresc pentru a le oferi ceva mai gustos. Unii oameni cred că semnalele trimise de pisici sunt abia perceptibile, spre deosebire de cele trimise de câini. Ei se plâng că pisicile sunt imprevizibile și pot ataca prin surprindere. Trebuie să înțelegem că avem nevoie doar de puțină atenție atunci când studiem limbajul corpului pisicilor, astfel încât să putem afla ce înseamnă gesturile lor și motivele pentru care toarcă sau scuipă.

Ca adulți, pisicile continuă să miaune ca un vocabular cu care își pot exprima anumite stări prin care trec. Așa ne atrag atenția, prin acest limbaj de pisică. Dacă ai o pisică, vei ști fără îndoială că felina are mai multe tipuri de miaunături și comportamente, în funcție de mesajul pe care dorește să-l transmită.

Deși, la prima vedere, s-ar putea să nu pară niște animale foarte expresive, în comparație cu câinii de exemplu, pisicile au dezvoltat un limbaj specific prin care își exprimă dorințele și sentimentele. Oamenii de știință care și-au dedicat munca studiului comportamentului felin au reușit să-și descifreze limbajul.

Un gest destul de comun făcut de pisici, în special față de stăpânii lor, este masarea cu labele. Nu este un gest agresiv, nu te vor zgâria, dar este un mod de a răspunde la afecțiunea primită.

Când pisica îi aduce stăpânului șoareci morți, este un semn de dragoste, va consideră parte a familiei sale și, în acest fel, încearcă să va multumeasca.

Privirea în spațiu poate părea înfricoșătoare, unii oameni crezând că felinele pot vedea lucruri care ne sunt ascunse. De fapt, pisicile clipesc mult mai rar decât oamenii, dând impresia că se uită la ceva care nu există.

Dacă o pisică apucă degetul proprietarului cu dinții, asta nu înseamnă neapărat că este un gest agresiv. Este și un gest de afecțiune care imită felul în care își îngrijește puii.

În fiecare ureche, felinele au aproximativ 25 de mușchi. Ele folosesc urechile ca o modalitate de a-și exprima starea de spirit și de a comunica cu tine. Dacă urechile sunt complet verticale, înseamnă că animalul este foarte relaxat. Pe de altă parte, dacă sunt turtite sau aplecate, este posibil să se simtă amenințate, speriate sau furioase.

De ce pisica își urmărește stăpânul prin casă? Are nevoie de companie și se simte protejata lângă tine. Cănd sunt mici, pisoii îşi urmăresc mama peste tot, astfel învaţă totul de la ea şi în acelaşi timp se simt mult mai în siguranţă. Mulți stăpâni, chiar dacă pisicile sunt adulte, mențin o relație părinte-copil cu ele, îngrijindu-le așa cum ar face-o mama pisica: hrănindu-le, îngrijindu-le, motivându-le să se joace și oferindu-le afecțiune. Datorită acestor explicații, pisica ta nu mai este un mister pentru tine!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net