Un nou animal a fost descoperit. Arată bizar și are dinții asemănători cu cei umani

O nouă specie de pește a fost descoperită în Amazonia braziliană, iar specialiștii au decis să îi dea un nume cu totul deosebit! Noua specie de pește este vegetariană și apropiată de piranha, iar datorită modului în care arată, specialiștii i-au dat numele Stăpânului Inelelor, Sauron.

Noul pește descoperit de specialiști / Foto: Neotropical Ichthyology
Noul pește descoperit de specialiști / Foto: Neotropical Ichthyology

Numele științific al noii specii este „Myloplus sauron”, iar acest nume special a fost inspirat de modul în care acest pește arată.

Mai precis, datorită formei sale rotunde, a aripioarelor roșii, cât și a unei dungi negre lungi, acest pește are un aspect asemănător cu faimosul ochi al lui Sauron, antagonistul din opera autorului britanic J.R.R. Tolkien. Mai mult decât atât, un alt detaliu fascinant despre acest pește este faptul că are dinți asemănători cu cei umani, adaptați pentru regimul alimentar vegetal al speciei.

În ciuda faptului că această specie este foarte apropiată de piranha, despre care trebuie să știm că sunt carnivori, el este cunoscut și sub numele de „pacu”, un termen ce face referire la rudele vegetariene ale faimosului pește piranha.

Dinții peștelui sunt asemănători cu cei umani

Existența noului pește a fost dezvăluită chiar săptămâna aceasta, în revista Neotropical Ichthyology. Autorul studiului care descrie acești pești este Rupert Collins, un specialist faimos ce lucrează pentru Muzeul de Istorie Naturală din Londra. „Imediat ce colegii mei au sugerat numele acestui peşte, am ştiut că i potriveşte perfect”, a spus acesta, potrivit PRO TV.

Se estimează că undeva în jur de 42% din peștii din fluviul Amazon încă nu sunt cunoscuți. Noul pește descoperit acum trăiește în bazinul fluviului Xingu, un afluent al Amazonului, din Brazilia. Undeva în jur de 600 de specii de pești sunt găzduite în această zonă a lumii, iar 70 dintre acestea nu se găsesc în niciun alt colț de pe glob.

„Ştim puţine lucruri despre multe dintre animalele cu care împărţim lumea, chiar şi lucruri atât de elementare precum cum arată şi unde trăiesc”, a mai explicat Rupert Collins, expertul de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

image
image
image
image
image
image
evaluare nationala jpg
netflix 4548440 1280 jpg
ninsoare iulie jpeg
gradina freepik jpg
haine sifonier jpg
zodii norocoase jpg
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net