Anunțul momentului! Scapă urgent de acești bani dacă îi ai în casă. Avertismentul celor de la BNR

Ultima actualizare:

BNR te anunță că trebuie să scapi de acești bani dacă îi mai ai. Nu îi mai păstra ,,la saltea" sau în alte locuri pe care le crezi sigure. Bancnotele uzate nu vor mai putea fi recirculate. Poate nu știai că BNR schimbă bancnotele vechi sau din care lipsesc bucăți mici, schimbul fiind în totalitate gratuit. 

image

BNR, anunț important

În ciuda faptului că tehnologia ne permite să utilizăm banii în mediul online, mulți români încă utilizează banii fizici. Totuși, ar trebui să fii atent ce bancnote ai în portofel pentru că BNR a venit cu un ultim anunț în care se anunță schimbări în ceea ce privesc banii.

,,Bancnotele care sunt evaluate ca improprii circulației nu pot fi recirculate. În această categorie sunt incluse bancnotele uzate, deteriorate și fără putere circulatorie”, se arată în comunicatul din partea Băncii Naționale a României.

Mulți dintre noi am avut cel puțin o dată o bancnotă uzată sau ruptă prin portofel. Acestea au continuat să circule din motiv că au fost date ca rest, iar din neatenție am continuat ciclul de circulație a acestora. În cazul bancnotelor rupte, românii mai apelează la încercarea de a le repara, însă dacă un comerciant observă acest lucru, are dreptul să refuze bancnota respectivă.

BNR schimbă bancnotele vechi

Cea mai la îndemână soluție este aceea de a o schimba la bancă. BNR schimbă bancnotele vechi, uzate, rupte sau din care lipsesc bucăți mici, schimbul fiind în totalitate gratuit. Pentru cei care nu știu unde anume să găsească un sediul al BNR, acestea se regăsesc în București, Cluj, Timiș, Dolj, Constanța și Iași.

Bancnotele care au ieșit din circulație pot fi schimbate

De asemenea, unele bănci oferă la rândul lor acest serviciu, astfel că sunt șanse foarte mari ca în localitatea în care locuiești să poți schimba banii uzați sau rupți. De asemenea, bancnotele sau monedele care au ieșit din circulație, la rândul lor pot fi schimbate la bancă în mod gratuit.

Pentru ca banii să poată fi schimbați, ele trebuie să conțină toate elementele de identificare, astfel că în cazul în care o bucată prea mare lipsește, acestea nu vor putea fi schimbate. În ceea ce privește bancnotele uzate, acestea sunt încadrate în următoare tipuri de însemne monetare: bancnotele murdare, șifonate, pătate sau decolorate, inscripționate cu elementul de identificare complet, în ambele poziții, dar șters sau care nu poate fi citit și care au suprafața întreagă;. elementul de identificare al unei bancnote este reprezentat de seria și numărul tipărite pe spatele bancnotei;. bancnotele rupte, tăiate sau perforate însă ale căror caracteristici principale nu sunt alterate și ale cărui element de identificare complet este lizibil sau cu unele lipsuri, dar cu suprafața întreagă;. bancnotele care au fost rupte și ulterior au fost lipite, la care se poate constata că toate fragmentele pot întregi suprafața completă a bancnotei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net