„Arătau o totală lipsă de respect. Erau respingătoare” Ce îi cerea Charlie Chaplin soției sale, Lita Grey

Charlie Chaplin, unul dintre cele mai mari personaje de film din toate timpurile, a reușit să stârnească o mulțime de controverse din cauza relațiilor cu numeroase femei care i-au trecut prin aștepnuturi. De altfel, s-a spus, de-a lungul timpului, că s-a culcat cu 2.000 de femei în timpul vieții sale. Artistul a fost căsătorit de 4 ori și a avut 11 copii. Probabil că cel mai scandalos divorț al său a fost cel cu cea de-a doua soție, Lita Grey, pe care a supus-o unui tratament inuman.

 Ce îi cerea Charlie Chaplin soției sale, Lita Grey / foto: arhiva Click!
Ce îi cerea Charlie Chaplin soției sale, Lita Grey / foto: arhiva Click!

După mariajul care a durat doi ani cu actriţa Mildred Harris, Charlie Chaplin a trecut rapid la a doua sa soţie, Lita Grey. A cunoscut-o pe când era doar o fetiță de 8 ani, înainte să apară în filmul său, „The Kid”, dar a sedus-o când avea 15 ani. Și-au oficializat relația în 1924, când Lita era însărcinată, iar tânăra doamnă Chaplin ar fi declarat la un moment dat că faimosul său partener de viaţă a încercat să o convingă să facă avort. După trei ani de mariaj, a urmat un divorţ scandalos. Divorţul lor a fost, de fapt, cel mai mare scandal public de la Hollywood la acea vreme, şi i-a defăimat numele lui Chaplin.

„Cererile erau revoltătoare, degradante şi jignitoare pentru Lita Grey”

Documentele de divorţ dezvăluie că a fost forţată să comită acte sexuale ilegale în California în anii 1920, în timp ce el i-a cerut să ia parte la un trio cu o altă femeie. Atunci când soția sa i-a reproșat că se comportă urât cu ea, starul de la Hollywood și-a ieșit din fire și i-a spus că este obligată să facă tot ceea ce el își dorește. Odată, el a ţipat la ea: „Toţi oamenii căsătoriţi fac astfel de lucruri. Eşti soţia mea şi trebuie să faci ceea ce vreau eu să faci”, relatează historia.ro.

De asemenea, Lita a cerut divorţul nu doar din cauza numeroaselor lui aventuri extraconjugale, ci şi a violenţei. Ea descria acțiunile soțului ei drept „revoltătoare, degradante şi jignitoare”.  

Ziarele afirmau la vremea respectivă: „Cererile erau revoltătoare, degradante şi jignitoare pentru Lita Grey şi arătau o totală lipsă de respect. Erau respingătoare pentru decenţa sa morală''.

În momentul divorțului său, sexualitatea sa perversă a început să atragă atenția presei. Agitația l-a făcut pe Charlie Chaplin să sufere o cădere nervoasă, mai ales că cererile pentru interzicerea filmelor sale au crescut. Lita Grey a fost recompensată după divorț. Judecătorul a decis în favoarea ei și ea a reușit să ia 557.000 de lire sterline de la actor, astăzi 8 milioane de lire sterline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alina Maria a României și Nicolae foto personale 4 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banca Transilvania in zece noutati in 2023 Cover Article jpg
temperaturi jpg
index (1) logo webp
parfum aroma cartofi Pol jpg
salata de vinete jpg
Ambalaje non SGR jpg
oameni strada shutterstock jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net