Ardeii grași sunt de sex masculin și feminin?! Cum îi deosebim și care sunt mai gustoși

Poate ați auzit că ardeiul gras de sex feminin are 4-5 lobi și sunt mai dulci decât ardeiul gras masculin care au doar 3 lobi, dar este adevărat? Însă, conform științei, nu există o diferență între ardeiul gras masculin și feminin.

Mitul spune că ardeii grași „masculini” au trei lobi, iar cei „feminini" au cinci lobi. Foto: Click.
Mitul spune că ardeii grași „masculini” au trei lobi, iar cei „feminini" au cinci lobi. Foto: Click.

Conform mitului ardeii „feminini” sunt mai gustoși

Mitul spune așa: ardeii grași „masculini” au trei lobi (sau umflături pe fundul fructului) și sunt mai amărui, în timp ce ardeii grași „feminini” au patru până la cinci lobi, au mai multe semințe și au gust mai dulce.

Plantele nu urmează întotdeauna normele umane ale indivizilor masculin și feminin separați. Majoritatea plantelor legumicole au atât părți masculine (producătoare de polen) cât și femele (ovare) în cadrul aceleiași flori de pe o plantă. După polenizare (care este atunci când polenul este mutat de vânt, albine sau alte acțiuni către părțile feminine ale florii), ovarul începe să se mărească și să se dezvolte în fructul care conține semințele (ovule).

Care este explicația

Florile de ardei, roșii, vinete și multe alte fructe și legume comune sunt numite „perfecte”, adică conțin atât părțile masculine, cât și cele feminine în aceeași floare.

Un fruct este doar un ovar maturat care conține semințele, care sunt rezultatul combinării gameților masculini și feminini pentru a produce următoarea generație (semințe).

Adevăratul motiv pentru care unii ardei au mai mulți lobi decât alții

Adevăratul motiv pentru care unii ardei gras au mai mulți lobi decât alții este în mare parte rezultatul soiului, dar poate fi influențat și de condițiile de creștere.

Dulceața ardeiului gras este determinată de varietate și, de asemenea, de cât de „copt” este fructul. Ardeii gras cărora li se permite să se coacă trecând de la verde și la maturitate la galben, portocaliu sau roșu vor fi mai dulci.

Numărul de semințe de ardei gras este determinat de varietate, condițiile de creștere și de câte ovule au fost fertilizate cu succes în timpul polenizării, scriu cei de la uaex.uada.edu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net