Cum să păstrezi în stare bună ardeii timp de cinci săptămâni! Nu se strică, nu putrezesc!
Ardeii grași fac parte din categoria legumelor care se strică destul de repede, devin moi și își pierd aspectul la puțin timp de la cumpărare. Ce soluții există pentru păstrarea ardeilor în stare optimă pentru săptămâni întregi? Click! îți dezvăluie metodele pe care orice gospodină ar trebui să le știe.
Dacă te-ai săturat să descoperi că ardeii grași, pe care îi achiziționaseși cu puțin timp în urmă, sunt deja stricați, tocmai atunci când te pregăteai să-ți prepari o salată delicioasă, Click! te ajută cu câteva soluți prin care poți păstra aceste legume în stare proaspătă până la cinci săptămâni.
Citește și: Salată de primăvară. 3 rețete ușoare și delicioase de sezon
Alege corect ardeii când îi cumperi
Un aspect foarte important când vine vorba de calitatea ardeilor grași este, desigur, de unde îi cumperi. Dacă obișnuiești să îi achiziționezi de la supermarket, alege întotdeauna produsele proaspete din spatele grămezii. Majoritatea oamenilor culeg legumele din față, iar personalul adaugă cei mai proaspeți ardei în spate, pentru a asigura rotația stocului, astfel încât să fie cât mai puțină risipă, notează expressco.uk.
Dacă cumpărați ardei într-o pungă de plastic, scoateți-i din pungă când ajungeți acasă.
Nu rata nici: Loboda îți regenerează organismul. Uite 3 rețete de sezon
Nu spăla ardeii înainte de a-i depozita
Dacă ești una dintre acele persoane cărora le place să spele ardeiul gras când ajunge acasă înainte de a-i pune la frigider, ar trebui să te oprești. Nu spăla ardeiul decât înainte de a-l consuma, altfel umiditatea care se impregnează în coaja ardeiului va contribui la perisabilitatea acestuia.
Vezi și: Zacuscă de vinete pentru iarnă. O rețetă tradițională pas cu pas
Secretul păstrării ardeiului la frigider în stare proaspătă
Păstrează ardeii la frigider, într-un loc uscat, cum ar fi sertarul pentru legume. Secretul este să pui ardeii grași într-un recipient cu găuri pentru a permite circulația aerului.
Dacă intenționezi să consumi ardeii grași peste câteva zile, îi poți lăsa afară la temperatura camerei, fără a se strica. Depozitează-i într-o pungă din hârtie, sau o cutie din carton și pune recipientul la un loc răcoros și uscat pentru a preveni mucegaiul.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!