Atenție, șoferi! Acesta este ingredientul dintr-un produs cumpărat de toți românii care te poate lăsa fără permisul auto

Medicul legist Cristian Papărău a tras un semnal de alarmă pe rețelele de socializare. Un ingredient dintr-un produs cumpărat de mii de români îi poate lăsa pe șoferi fără permisul auto și asta pentru că poate da un rezultat fals pozitiv la controalele Drug Test din trafic.

Produsul care te poate lăsa fără permisul aoto / foto: Shutterstock
Produsul care te poate lăsa fără permisul aoto / foto: Shutterstock

Potrivit medicului legist Cristian Paparău, chinina, o substanță prezentă în apa tonică, poate da un rezultat fals pozitiv la amfetamină, la controalele Drug Test ale Poliției. De asemenea, acesta avertizează că șoferii riscă să rămână fără permis timp de 72 de ore, în urma consumului de apă tonică.

Orice apă tonică are în compoziția sa și chinină, nu contează producătorul, nu produsul în sine are o problemă. (...) La un eventual drugtest, chinina, care este în apa tonică, poate da un rezultat fals pozitiv la amfetamină. Așadar există riscul ca după ce consumi o astfel de băutură să ieși pozitiv la un test în trafic.

„Există riscul să rămâi fără permis timp de 72 de ore”

Testul de sânge și de urină în mod normal ar trebui să iasă negativ. Însă există riscul să rămâi fără permis timp de 72 de ore după ce consumi o astfel de apă tonică. Intervalul în care s-ar pozitiva un eventual drugtest să-l considerăm undeva de ordinul orelor”, a scris medicul  Cristian Paparău, pe pagina sa personală de Facebook.

În același timp, există și pastile care pot da rezultate fals pozitive la DrugTest, avertizează medicii. Acestea sunt medicamentele pentru răceală și gripă care conţin codeină și pseudoefedrină. De asemenea, în aceeași categorie a produselor ce îi pot lăsa pe șoferi fără permis și dau rezultate fals pozitive la un eventual DrugTest intră și energizantele sau picăturile de nas folosite în tratamentul răcelilor şi tusei specifice sezonului rece.

În plus, substanțe mai puțin evidente, cum ar fi apa de gură, dezinfectantul de mâini, suplimentele de vitamina B și canabidiolul (CBD), fructele coapte, pizza, semințele de mac și semințele de cânepă, pot genera aceleași probleme  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pizza cu aur 2 jpeg
codex da vinci
index png
cafea turceasca istock jpg
gandac puturos jpg
caine Foto Ilegis jpg
wizz air pixabay jpg
conacul cotofenilor adevarul ro jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net