Au rămas fără cuvinte! Obiectivul turistic din România care i-a lăsat mască pe doi vloggeri spanioli

Ultima actualizare:

România este o țară plină de comori și în ultimul timp vedem tot mai des turiști străini care se declară uimiți de frumusețea plaiurilor noastre. De curând doi vloggeri spanioli din Madrid au petrecut câteva zile în România, în zona Argeșului, unde au rămas profund impresionați de frumusețea locului.

Vloggerii au rămas impresionați de mănăstirea Curtea de Argeș, Foto Facebook/Two on Trip
Vloggerii au rămas impresionați de mănăstirea Curtea de Argeș, Foto Facebook/Two on Trip

Miguel și Ana locuiesc în Madrid, capitala Spaniei, însă de mulți ani pașii îi poartă prin toate colțurile lumii. Astfel, în 2019 au decis să își împărtășească experiențele din călătorii pe internet, așa că în 2019, și-au deschis propria pagina de YouTube, intitulată Two on Trip, unde îți prezintă aventurile din lume.

Monarhiştii s au înghesuit la Mănăstirea Curtea de Argeş pentru a i aduce un omagiu Regelui jpeg

Au luat la pas România într-o Dacia Logan

Din nenumăratele locații pe care le-au vizitat, acum a venit rândul României, o țară pe care cu siguranță nu o vor uita prea curând. Aceștia au petrecut la noi patru zile, timp în care s-au delectat cu priveliștile care îți taie răsuflarea de pe Transfăgărășan și nu numai! Spaniolii s-au arătat impresionați și de Curtea de Argeș, prima capitală a Valahiei. 

Pe parcursul sejurului în România, Miguel și Ana au decis să se cazeze Hotelul Posada din Curtea de Argeș de care s-au declarat foarte mulțumiți. Frumusețea țării, însă au decis să o descopere la volanul unei Dacia Logan, care culmea, este foarte bine vândută în Spania, după spusele lor.

Primul popas a fost la mănăstirea Curtea de Argeș: „Am fost foarte impresionați de slujba ținută la Mănăstirea Curtea de Argeș. Iar mănăstirea, edificată în secolul al XVI-lea, este absolut superbă, cu un stil arhitectural unic. Intrarea costă doi lei și, surpriză, dacă vrei să faci fotografii înăuntru trebuie să plătești 10 lei, pentru pentru filmare, tariful este de 20 de lei”, spun Miguel și Ana.

Mai apoi și-au continuat drumul spre Necropola Regală, acolo unde sunt îngropați Regele Mihai și Regina Ana. Iar de acolo s-au îndreptat spre Transfăgărășan.

Ana și Miguel au stat patru zile în România, Foto Facebook/Two on Trip
Ana și Miguel au stat patru zile în România, Foto Facebook/Two on Trip

„Este un sentiment special să mergi cu mașina pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai faimoase drumuri din lume și probabil drumul cu cele mai multe curbe. Peisajele de pe Transfăgărășan îți taie pur și simplu respirația. Transfăgărășanul a fost făcut faimos de programul de televiziune Top Gear”, mai precizează Miguel.

Strălucirea Mănăstirii Curtea de Argeș a ajuns să fie recunoscută chiar și de către autorii Ghidului Michelin dedicat România! Aceștia au acordat două stele dintr-un maximum de trei pe care o descriu într-un mod cu totul deosebit: „Compactă, extrem de bogat decorată, această biserică din secolul al XVI-lea întoarce toate privirile cu turnurile sale torsadate ce seamănă cu bezele sau cu o înghețată italiană. Veți petrece mult timp analizând detaliile ornamentale de inspirație orientală, cu păsări sau plante. Aceste detalii pot fi regăsite în interiorul mănăstirii, inclusiv pe cele 12 coloane, după ce ai trecut de superba poartă de la intrare”.

Mănăstirea Curtea de Argeș a fost ridicată între anii 1515 și 1517 de domnitorul Neagoe Basarab. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net