Cum arată bărbatul care a băut 30 de ani un litru de alcool pe zi

Multora nu le-a venit să creadă cum arată bărbatul care a băut 30 de ani un litru de alcool pe zi. Imaginile cu Tan, în vârstă de 68 de ani, au făcut înconjurul internetului. Bărbatul din China a fost comparat chiar cu Hulk, super eroul Marvel, din cauza dimensiunilor bizare ale corpului său, provocate de obiceiul lui nesănătos.

Tan, un bărbat din orașul Ziangyang din provincia Hunan, i-a șocat pe medici cu problema lui de sănătate. Pensionarul a băut un litru de vin de orez în fiecare zi, timp de 30 de ani. Din cauza acestui stil de viață și al dependenței de alcool, a ajuns să sufere cumplit după ce i-au apărut niște tumori, dezvoltate în partea superioară a corpului.

Citește și: De ce s-a lăsat de alcool Lucian Mîndruță? „De vreo 7-8 ani nu mai beau deloc”

Cum arată bărbatul care a băut zilnic, timp de 30 de ani 

Pensionarul, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu boala Madelung. Este o afecțiune extrem de rară care provoacă apariția unor tumori grase în partea superioară a corpului. Bărbatul susține că ajunsese să bea alcoolul ca pe apă, iar acest obicei s-a întins pe o durată de mai bine de trei decenii. 

Tan a mai dezvăluit că familia lui l-a lăsat să consume vin de orez când avea doar 13 ani, iar după ce a împlinit vârsta de 40 de ani, alcoolul a devenit o componentă constantă în dieta lui zilnică.

Vezi și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei alcool 28 de zile

Prima dată a observat că apar niște umflături cu grăsime în anul 1997. În anul 2011, gâtul lui ajunsese deja la dimensiunile șocante de acum. Conform The Sun, medicii plănuiesc să îl opereze pe pensionarul chinez, dar există riscul foarte mare ca tumorile să reapară, dacă Tan nu renunță complet la consumul de alcool. 

Bărbatul are acum gâtul de dimensiunile taliei unei persoane obișnuite, iar respirația îi este îngreunată din cauza tumorilor.

„Există doar 400 și ceva de persoane în toată lumea care suferă de această boală, iar dintre acestea, în jur de 200 sunt din China”, a povestit medicul Xiao Xuping, de la spitalul Hunan.

Ce este boala Madelung?

Boala Madelung este o afecțiune care duce la apariția unor tumori formate din grăsime, ce se acumulează în cantități anormale în jurul gâtului și în zona umerilor. În general, cei mai afectați sunt bărbații adulți alcoolici, dar poate apărea și în cazul femeilor sau a unor persoane care nu consumă alcool.

Aceste acumulări de grăsime pot crește rapid sau se pot dezvolta pe parcursul unei perioade îndelungate de timp. Nu sunt canceroase, dar provoacă un disconfort și pot bloca aproape complet respirația.

Uite și: Cât durează să iasă alcoolul din organism. Toţi şoferii trebuie să ştie asta

Nu se cunoaște momentan cauza exactă a acestei boli rare. Însă, medicii care studiază această afecțiune bănuiesc că apariția ei este într-o strânsă legătură cu un efect secundar al dependenței de alcool. Mai precis, organismul celor care consumă atât de mult alcool ajunge să nu mai poată procesa cum trebuie grăsimea acumulată în corp.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net