Boala rară de care suferă femeia care doarme 22 de ore pe zi. Cine este „Frumoasa din Pădurea Adormită” în viața reală

De ce boala rară suferă femeia care doarme 22 de ore pe zi? Aceasta spune că se consideră adevărata „Frumoasa din Pădurea Adormită".

Boala rară de care suferă femeia care doarme 22 de ore pe zi
Boala rară de care suferă femeia care doarme 22 de ore pe zi

Femeia suferă de o afecțiune rară

Este vorba despre Joanna Cox, o femeie în vârstă de 38 de ani, care a fost diagnosticată cu hipersomnie idiopatică după ani de somn excesiv. Afecțiunea rară îi face pe cei afectați să aibă o somnolență diurnă extremă, ceea ce duce adesea la dificultăți în a se trezi și la senzația de "neliniște" și "ceață mentală", potrivit The Mirror. Tulburarea de somn o face pe Joanna să nu se simtă niciodată odihnită dormind îm medie între 18 și 22 de ore în fiecare zi. Aceasta a reușit să doarmă chiar și 4 zile la rând, motiv pentru care a ajuns la spital cu glicemia scăzută. Înainte de a primi diagnosticul în 2021, femeia se confrunta cu situații ieșite din comun care, nu de puține ori, i-au pus viața în pericol.

Femeia a adormit odată într-un club, într-o seară când a ieșit, la volanul mașinii și când se afla în avion, ratând destinația în timp ce le avea pe fetele sale alături. Având în vedere cât de ciudată este viața ei, toată viața i-a fost dată peste cap. Aceasta se hrpnește cu shake-uri proteice și mâncăruri gata preparate, deoarece acestea sunt rapid de consumat înainte de a adormi din nou. Femeia se confruntă și cu halucinații, iar unul dintre lucrurile ciudate pe care le vede sunt o mulți de păianjeni care îi acaparează patul. Femeia spune că are nevoie disperată să găsească un medic, mai ales că în situația dată, este șomeră, nu are o relație și nu poate avea o viață normală din niciun punct de vedere.

Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock

Nu pot fi trezită odată ce am adormit. Nu pot să lucrez, nu pot conduce și nu pot să îmi fac planuri pentru că nu știu dacă voi fi trează. Mă trezesc fără să știu ce zi este sau cât timp am dormit. Este o afecțiune care te izolează atât de mult și îmi doresc cu adevărat ajutor."

Joanna a început să se confrunte pentru prima dată cu simptomele în 2017, când a observat că se simte extrem de obosită în timpul zilei. Ea deținea propria companie de curățenie și nu prea reușea să se odihnească. Atunci a ajuns la medic și a aflat cauza.

A început de nicăieri - nimic nu a declanșat-o, pur și simplu mă simțeam foarte obosită. La început, au crezut că este vorba de depresie și am fost trimisă la un specialist în sănătate mintală. Dar acest lucru a fost exclus pentru că nu aveam alte semne în afară de oboseală. Am fost la o mulțime de teste, medicii au crezut că este vorba de o infecție, scleroză multiplă și chiar cancer la un moment dat. Nimeni nu a putut să mă diagnosticheze și în tot acest timp starea mi se înrăutățea."

Acum tot ce își dorește este că găsească un specialist care să o ajute să și recapete viața de dinainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net