Caii dau moda! Un american a inventat adidași pentru ei. Iată cât costă o pereche

Așa ceva n-a văzut nici Parisu’! Dacă ți-ai dorit vreodată ca tu și căluțul tău să vă puteți asorta la încălțări, acum o poți face fără probleme. Asta dacă te ține buzunarul! Marcus Floyd, un artist din Kentucky a creat prima pereche de adidași pentru cai.

Adidașii vor fi scoși la licitație (Foto: Profimedia)
Adidașii vor fi scoși la licitație (Foto: Profimedia)

Încălțările sunt realizate manual

Citește și: Imagini spectaculoase cu schiori trași de cai în cel mai ciudat sport de iarnă

Încălțările se vând cu 1.200 de dolari perechea și se pot personaliza, în funcție de preferințe. Inițial, Marcus Floyd a conceput acest prototip ca parte a unei colaborări cu VisitLex, agenția publică de turism din orașul american Lexington, relatează CNN. Conceperea fiecărui set de pantofi se realizează manual și durează până la 17 ore, potrivit lui Floyd.

Vezi și: Jos pălăria: ei fac turul Europei călare!

El s-a inspirat din teneșii clasici Air Jordan, de la firma Nike, pentru a concepe adidașii potriviți căluților. Fiecare piesă a fost asamblată deasupra unei cizme de protecție. Floyd s-a străduit să păstreze designul Air Jordan ajustându-l, desigur, la forma gleznei și a copitei unui cal.

Și da, adidașii pot fi purtați fără probleme, spune Floyd. Sunt confortabili și gândiți în așa fel încât să nu deranjeze animalele. Încălțările de cai VisitLex vor fi licitate la Sneaker Ball, un eveniment de strângere de fonduri pentru organizații caritabile din centrul Kentucky, la data de 12 noiembrie.

Iată și: Ponei, plimbat cu mașina pe străzile Iașului. Imagini virale VIDEO

În continuare, Marcus intenționează să doneze 10% din toate veniturile obținute din vânzarea pantofilor, către organizații nonprofit locale. Oamenii care vor să își încalțe căluții cu acești adidași pot comanda încălțările pe Internet, direct de la compania lui Floyd, numită Horse Kicks. Prețul pornește de la 1.200 de dolari și crește, în funcție de complexitatea designului și de ce își dorește clientul pentru calul său.

Te-ar putea interesa și: Și-au spălat caii în apa mării, pe plajele de fițe din Mamaia

Fotografiile cu încălțămintea inedită au stârnit curiozitate pe rețelele sociale, iar potențiali clienți s-au arătat interesați încă din primele zile. „Nu ne așteptam să aibă atât de mult success. Ca artist, mă simt ușurat.”, a declarat Marcus.

Floyd are o experiență anterioară în proiectarea și modificarea încălțămintei. Artistul a participat la diverse programe pentru a învăța cum să desfacă și să reconstruiască încălțări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net