Când trebuie să despodobim bradul de Crăciun, pentru a avea noroc în 2024? Tradiția este veche de secole

Deja au trecut câteva zile de la Crăciun, iar Anul Nou se apropie cu pași repezi. Însă, chiar dacă calendarul nostru va arăta „ianuarie 2024” destul de curând, nu înseamnă că trebuie să ne grăbim să despodobim bradul! Potrivit tradiției, putem să îl mai ținem destul de mult timp!

Când trebuie despodobit bradul de Crăciun / foto: Shutterstock
Când trebuie despodobit bradul de Crăciun / foto: Shutterstock

O mulțime de români se uită la diferite tradiții și superstiții, atunci când decid când să împodobească bradul de Crăciun, iar același lucru este valabil și pentru despodobirea acestuia. Iar, potrivit celor de la adevarul.ro, chiar dacă Crăciunul a trecut, încă ne mai putem bucura de brad, cât și de decorațiunile de sărbători, destul de multă vreme!

Mai precis, potrivit tradițiilor, se pare că putem să mai ținem bradul împodobit vreme de 12 zile, pentru a avea noroc în noul an. „În general, regula de bază spune că trebuie să renunțați la brad și la decorațiunile de Crăciun cândva după 5 sau 6 ianuarie, pentru a respecta cele 12 nopți de Crăciun”, ne explică designer-ul interior, Chenise Hinds, conform sursei citate.

Când putem despodobi bradul de Crăciun

Desigur, aceste tradiții nu sunt o regulă absolută, iar multe familii țin împodobit bradul de Crăciun chiar și mai mult timp. „Cel mai important lucru este să faci ceea ce ți se pare potrivit pentru familia ta”, mai spune Chenise Hinds.

Cu toate acestea, multă lume respectă ideea celor 12 nopți de Crăciun, așa că nu mai țin foarte mult bradul împodobit. Această tradiție ne promite că ne va feri de ghinion în noul an, iar mulți oameni nu țin mai mult de 12 nopți bradul împodobit.

„Pentru mulți creștini, a douăsprezecea noapte este celebrată pe 5 sau 6 ianuarie, în funcție de fiecare biserică în parte”, ne explică Chenise Hinds.

Așa că, dacă vă doriți să respectați cu strictețe tradițiile asociate acestei perioade din an, se pare că mai aveți oportunitatea de a vă bucura puțin timp de bradul de Crăciun. Însă, cum Anul Nou este aproape aici, destul de repede va trebui să începeți să vă pregătiți să dați jos globurile și luminile din pom.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net