Pericolul nebănuit din pahare! Berea fără alcool, bombă cu ceas pentru sănătate

Cei dintre noi care apreciem gustul berii, însă nu vrem să exagerăm atunci când vine vorba de consumul de alcool, putem fi tentați să apelăm la versiunile fără alcool. Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, berea fără alcool ascunde o capcană foarte periculoasă: un conținut foarte mare de zahăr!

Mulți români preferă berea fără alcool
Mulți români preferă berea fără alcool

Potrivit celor de la adevarul.ro, o versiune de bere fără alcool poate ajunge să aibă chiar și cu 10% mai mult zahăr decât una obișnuită! Astfel, chiar dacă eliminăm alcoolul, nu înseamnă că băutura noastră este una sănătoasă pentru organism!

Un studiu a demonstrat faptul că berile obișnuite nu au decât un conținut mic de zahăr, practic, neglijabil. În același timp, versiunile fără alcool au cantități mult mai mari, cu toate că, în mod paradoxal, conțin mai puține calorii decât berea normală. Studiul a analizat diferite tipuri de bere care se găsesc în Marea Britanie, însă, românii trebuie să știe că unele mărci anume se găsesc și pe rafturile din țara noastră.

Berea fără alcool conține mult mai mult zahăr

De exemplu, berea Peroni, extrem de apreciată în țara noastră, conține nu mai puțin de 43 de calorii, cât și 0 grame de zahăr. Cu toate acestea, varianta fără alcool a acestei beri, deși are doar 23 de calorii, conține 0,8 grame de zahăr.

O altă bere extrem de populară în țara noastră, Birra Moretti, se găsește într-o situație asemănătoare. Varianta obișnuită are 37 de calorii, cât și, evident 0 grame de zahăr. Cu toate acestea, versiunea fără alcool, deși are numai 20 de calorii, vine și cu 1,2 grame de zahăr.

O situație asemănătoare se mai observă și la altă bere populară printre români. Varianta normală a berii Heineken are undeva în jur de 36 de calorii și nu are zahăr deloc, în timp ce versiunea fără alcool conține 21 de calorii și 1,3 grame de zahăr.

Faye Thompson, un nutriționist britanic, ne-a avertizat că zahărul este marele pericol, atunci când vorbim despre creșterea în greutate. „Reducerea alcoolului este un lucru minunat, dar ceea ce se plătește dacă se trece la berea fără alcool este conținutul mai mare de zahăr. Zahărul este adevăratul vinovat, nu grăsimea, atunci când vine vorba de creșterea în greutate”, a spus aceasta, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net