Vești proaste pentru șoferi! Combustibilul se scumpește din 2024

Nici nu am intrat încă în 2024, însă noul an deja vine cu vești proaste! De data aceasta, cei afectați vor fi șoferii din țara noastră, care vor fi nevoiți să plătească prețuri mai mari pentru combustibil, chiar începând cu 1 ianuarie!

Combustibilii se scumpesc din 2024 / foto: Pixabay
Combustibilii se scumpesc din 2024 / foto: Pixabay

În loc de voie bună și optimism, șoferii din țara noastră trebuie să intre în noul an făcând calcule și încercând să găsească modalități de a mai economisi din bani. Motivul este faptul că, începând chiar de pe 1 ianuarie 2024, aceștia vor fi nevoiți să plătească prețuri mai mari pentru combustibil, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro.

Ministerul Finanțelor deja a publicat nivelul accizelor la carburanţi, ce urmează să fie pus în aplicare odată cu intrarea în noul an. Iar, conform documentului publicat de către autorități, scumpirile din 2024 pot ajunge chiar și la 11%.

Mai precis, imediat după ce vom intra în noul an, șoferii din țara noastră vor observa că prețul la pompă va crește cu 29 de bani pentru 1 litru de benzină. În același timp, 1 litru de motorină ne va costa cu 26 de bani în plus.

Prețuri mai mari la carburanți din 2024

Iar, din păcate, veștile proaste pentru șoferi nici măcar nu se opresc aici! Aceste prețuri vor fi majorate din nou, începând cu data de 1 iunie 2024. Odată cu vara noului an, mersul cu mașina va fi și mai costisitor! Pentru un litru de benzină, românii vor fi nevoiți să plătească cu 43 de bani în plus, în timp ce 1 litru de motorină va costa cu nu mai puțin de 40 de bani mai mult.

Se pare că Guvernul a adoptat în această lună ordonanța de urgență care prevede majorarea prețurilor combustibililor în 2 tranșe. În total, până la finalul lui 2024, benzina se va scumpi cu 72 de bani, în timp ce motorina va costa cu 66 de bani mai mult, pe litru. Astfel, accizele din 2024 vor fi mai mari decât cele de anul acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tv rusia jpg
image
image
image
image
image
image
papua noua guinee istock jpg
test jpg
lucrari valea oltului jpg
5 front Arsenie Boca jpg
upu spital tg jiu7 jpeg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
otel inoxidabil vase istock jpg
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net