De ce te linge pisica. Ce mesaj vrea să-ți transmită, de fapt

Dacă ne numărăm printre românii care au acasă pisici, cu siguranță am observat că unele comportamente ale acestora par destul de bizare. Iar cei mai mulți dintre noi probabil ne-am întrebat, confuzi, de ce, mai exact, ne linge pisica? Ei bine, răspunsul poate fi unul surprinzător.

Pisica poate avea motive surprinzătoare atunci când ne linge / foto: Shutterstock
Pisica poate avea motive surprinzătoare atunci când ne linge / foto: Shutterstock

Limba are o importanță surprinzător de mare pentru pisicile noastre. Se pare că aceste animale petrec undeva între 30 – 50% din timp curățându-și blana, cu ajutorul limbii. Însă, deși poate fi ușor de înțeles de ce pisicile își ling propria blană (practic, ele își fac baie), poate fi ceva mai dificil să înțelegem de ce acest gest este extins și asupra oamenilor.

Ei bine, o posibilă explicație este faptul că pisica voastră vrea, pur și simplu, să își arate afecțiunea! Pentru feline, linsul este și un gest de afecțiune, așa că atunci când vă ling, ele încearcă să își arate aprecierea pentru voi!

O altă posibilitate ar fi că pisica voastră vrea să își marcheze teritoriul! Astfel, alte pisici cu care puteți intra în contact de-a lungul zilei vor ști că deja aveți un „proprietar”! Linsul este una din modalitățile pe care felinele le folosesc pentru a-și marca teritoriul.

De ce ne ling pisicile

Un alt motiv pentru care pisica voastră vă linge ar putea fi dorința acesteia de a vă face baie! Pentru feline, curățarea prin lins este extrem de importantă, atât pentru faptul că își curăță blana, dar și pentru semnificația socială a acestui comportament. Dacă pisica voastră vă linge, ea nu doar că vrea să vă curețe, dar vă spune că faceți parte din familia ei.

Desigur, pot fi și situații când pisica voastră vrea să guste ceva interesant! Poate că, puțin mai devreme, ați scăpat vreun aliment și mâna voastră încă mai miroase, iar acest lucru va atrage interesul unei pisici! Aceasta va simți mirosul și va dori, din pură curiozitate, să vadă ce gust se simte pe pielea voastră!

În plus, mai pot exista și situația când pisicile își ling stăpânii pentru că se simt stresate, iar acest gest le relaxează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net