Legume care se plantează la începutul lunii ianuarie în grădină. Secretul grădinarilor cu experiență

Românii pasionați de grădinărit cu siguranță pot să confirme că munca nu se termină niciodată, prin curte. Chiar dacă ne aflăm la doar câteva zile distanță de luna ianuarie, grădinarii cu experiență profită de această perioadă pentru a planta anumite legume.

Unele legume se plantează chiar la începutul lui ianuarie
Unele legume se plantează chiar la începutul lui ianuarie

Probabil că puține lucruri ne pot aduce mai multă satisfacție decât faptul că știm că ingredientele pe care le folosim la gătit vin din propria noastră curte. Însă, indiferent cât de practice și de frumoase sunt grădinile noastre, cei care au această pasiune pot confirma cât de mult efort este necesar pentru a avea o recoltă bogată.

Chiar și în această perioadă, în care luna ianuarie este doar la un mic pas distanță, grădinarii iscusiți se pun pe treabă. Mai precis, în această perioadă este foarte indicat să plantăm anumite legume.

De exemplu, putem să punem în solarii ridichii, morcovi, țelină, păstârnac, sau pătrunjel! Când se mai încălzește vremea ele pot fi duse în grădină, iar partea bună este că aceste legume vor putea fi recoltate în primăvară, sau, cel târziu, prin vară.

Ce legume plantează grădinarii iscusiți în ianuarie

De asemenea, în luna ianuarie, grădinarii iscusiți vor începe să se ocupe de ceapă, usturoi, dar și praz. Adesea, ele sunt plantate în solarii, iar cum au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se dezvolta, mulți grădinari preferă să le planteze cât mai devreme posibil, în luna ianuarie.

O altă alegere favorită a grădinarilor este salata. Ea este plantată în luna ianuarie, iar, destul de rapid, la începutul primăverii, poate fi deja folosită în bucătărie. De asemenea, de-a lungul lunii ianuarie mai sunt plantate și verdețuri precum spanacul sau leurda.

În plus, nu este deloc exclus ca în luna ianuarie, mulți grădinari să planteze ardei grași, vinete, cât și tomate. Inițial, ele sunt puse în interior, însă odată ce vremea se mai încălzește, pot fi transportate în grădină.

Așa că, pentru grădinarii cu experiență, luna ianuarie va fi una destul de ocupată. Iar dacă aveți spațiul necesar pentru a planta aceste legume, ele sunt perfecte pentru luna care urmează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net