Care au fost ultimele cuvinte scrise de Maria Tănase înainte să moară: „Te voi...”

Ultima actualizare:

Emoționant și înduioșător, ultimele cuvinte scrise de Maria Tănase înainte de a părăsi această lume sunt un testament al iubirii și recunoștinței. Într-o scrisoare adresată soțului său, regretata interpretă și-a exprimat gândurile, lăsând în urmă un mesaj de adio și mulțumire pentru viața petrecută alături de cel care i-a fost partener de viață.

Maria Tănase. Foto: arhiva.
Maria Tănase. Foto: arhiva.

"Te voi aștepta, tătuță!", una dintre expresiile tandre din scrisoare

În aceste rânduri pline de emoție, Maria Tănase și-a cerut iertare pentru orice suferință pe care i-a provocat-o și i-a îndemnat pe cei dragi să continue să caute mângâierile și amintirile plăcute pe care le-au trăit împreună. "Te voi aștepta, tătuță!", a fost una dintre expresiile tandre care au rămas întipărite în această scrisoare de rămas bun.

Pentru a păstra vie amintirea și prezența ei în sufletele celor dragi, Maria Tănase a lăsat indicații clare pentru urmașii săi. Ea le-a cerut să nu fumeze niciodată și să nu transforme momentul înmormântării într-un spectacol, exprimându-și dorința de a avea o ceremonie simplă și plină de demnitate.

Dorințele artistei legate de înmormântare

Pe lângă cuvintele de adio, interpreta a exprimat și dorințe concrete referitoare la înmormântare. Ea a solicitat ca în sicriul său să fie așezată o pernă cu petale de trandafir, adăugând că dorește să fie îmbrăcată în alb și să poarte o cămașă de mătase pe care o avea acasă.

Ultima dorință a Mariei Tănase a fost respectată, iar artistei i s-a acordat un rămas bun în conformitate cu visele și așteptările sale. Corpul său a fost depus la Teatrul de Revistă, iar funeraliile au avut loc în Cimitirul Bellu din București, unde a fost însoțită de mii de oameni într-un ultim omagiu adus unei personalități care a marcat industria muzicală românească.

Maria Tănase s-a stins din viață în primăvara anului 1963, la Spitalul Fundeni, anunțând în prealabil că luptă împotriva cancerului pulmonar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net