Care e cea mai potrivită zi a săptămânii în care să cumperi cele mai ieftine bilete de avion. Trucul pe care nu ți-l spune nimeni

În contextul în care costurile călătoriilor cu avionul au crescut semnificativ în ultimii ani, există un interes generalizat în a afla care este cea mai favorabilă zi a săptămânii pentru achiziționarea de bilete de avion.

image

Opiniile variază, unii considerând că este marți, în timp ce alții afirmă că duminica ar fi mai potrivită. O simplă căutare pe Google furnizează o gamă variată de informații și sfaturi în această privință, dar problema constă în faptul că multe dintre acestea se bazează pe presupuneri și date depășite.

Forbes a efectuat o analiză a datelor din două studii care dezvăluie cea mai favorabilă zi a săptămânii pentru achiziționarea de bilete de avion și cu cât timp înainte ar trebui să fie rezervate zborurile.

Care este cea mai bună zi a săptămânii pentru cumpărarea de bilete de avion

În trecut, cel puțin în ultimul deceniu, călătorii au fost sfătuiți să rezerve zboruri în zilele de marți pentru a beneficia de cele mai bune oferte. Această recomandare era valabilă în special acum zece ani, când companiile aeriene lansau noi vânzări de bilete în zilele de marți și își aliniau prețurile cu cele ale competitorilor.

Cu toate acestea, această tendință nu mai este valabilă în prezent. Companiile aeriene nu mai lansează exclusiv vânzări în zilele de marți și nu mai ajustează prețurile pentru a fi competitive.

Astfel, sfaturile privind cea mai bună zi pentru achiziționarea de bilete de avion variază în funcție de sursa de informații. Conform unui studiu realizat de Expedia, duminica este considerată cea mai bună zi pentru a cumpăra bilete ieftine. Prin comparație cu zborurile de vineri, Expedia a constatat că turiștii economisesc 5% la zborurile interne și 15% la cele internaționale.

Încă dinainte de 2020, duminica era considerată cea mai favorabilă zi pentru rezervarea zborurilor. Un alt studiu efectuat de Google a arătat că prețurile zborurilor de marți, miercuri și joi erau în medie cu 1,9% mai scăzute decât cele de sâmbătă și duminică. Cu toate acestea, Google a concluzionat că ziua achiziționării biletelor nu are o importanță semnificativă și nu este un factor decisiv pentru buget. Forbes, de asemenea, a ajuns la concluzia că cea mai bună zi a săptămânii pentru cumpărarea de bilete de avion este ziua în care apare o ofertă.

Când e cel mai bine să rezervi zboruri internaționale sau interne

În ceea ce privește momentul optim pentru rezervarea zborurilor internaționale, conform studiului Expedia, este recomandat să rezervați bilete cu cel puțin șase luni înainte, având astfel un preț mediu cu 10% mai mic decât în cazul rezervărilor făcute cu două luni sau mai puțin înainte de plecare.

Analiza Google a concluzionat că cele mai bune prețuri sunt obținute la rezervări efectuate cu 50-179 de zile înainte de plecare.

În cazul zborurilor interne, studiul Expedia sugerează că intervalul optim este de 28-35 de zile înainte de plecare, în timp ce studiul Google indică că prețurile sunt cel mai avantajoase cu 44 de zile înainte de plecare.

Cu toate că datele sunt ușor diferite, ambele studii subliniază importanța de a nu aștepta până în ultimul moment pentru a cumpăra bilete la zborurile interne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net