Care este cea mai bună poziție de somn. Mulți români fac o greșeală majoră

Un somn odihnitor este dezideratul multor oameni, care, în zilele noastre, se confruntă cu un stil de viață haotic și care nu ajung să aibă parte de un som calitativ. Este important să dormim cel puțin 7 ore pe noapte, însă puțini știu că contează și poziția în care dormim. Mulți români fac o greșeală majoră.

Care este cea mai bună poziție de somn
Care este cea mai bună poziție de somn

Care este cea mai bună poziție de somn

Starea de spirit, energia și întreaga zi ne este influențată de odihna corpului. Atunci când nu ne odihnim cum trebuie, toate ne merg pe dos, iar corpul ajunge să fie afectat. Potrivit specialiștilor pozițiile de somn benefice pentru corpul nostru sunt cele în care coloana este aliniată. Practic, dormitul pe spate sau în lateral, sunt cele mai benefice, iar dormitul pe burtă ar trebui evitat. Desigur, contează și modul în care ne simțim confortabil, însă este important de reținut acest aspect. 

Cum să avem un somn odihnitor

Dietă sănătoasă și sport

O dietă bună și exercițiile fizice regulate ne pot ajuta să ne relaxăm și să dormim mai bine. Evitați să mâncați mese mari aproape de ora de culcare. Încercați, de asemenea, să renunțați la cofeina, alcoolul sau nicotina în apropiere de ora de culcare deoarece acestea sunt stimulente care ne fac mai vigilenți. Stimulanții sunt o cauză frecventă a problemelor de somn. Sfatul general este de a evita stimulentele cu 1 sau 2 ore înainte de culcare. 

Exercițiile fizice regulate ajută la somn, dar evitați orice exercițiu  în cele 90 de minute înainte de culcare. Un studiu efectuat pe adulți mai în vârstă a determinat că exercițiile fizice au redus aproape la jumătate timpul necesar pentru a adormi și au oferit 41 de minute suplimentare de somn pe timp de noapte.

La persoanele cu insomnie severă, exercițiile fizice au oferit mai multe beneficii decât majoritatea medicamentelor. Exercițiile fizice au redus timpul de adormire cu 55%, durata totală de veghe nocturnă cu 30% și anxietatea cu 15%, în timp ce au crescut timpul total de somn cu 18%.

Dietă sănătoasă și sport
Dietă sănătoasă și sport

Evită să dormi neregulat

Este necesar să ne formăm un program de somn și să ne obișnuim corpul să adoarmă într-un anumit interval orar, așa că o viață haotică în care pierdeți nopțile nu vă ajută. În general somnul scurt de după amiază poate fi benefic, dar somnul prelungit sau neregulat în timpul zilei vă poate afecta negativ somnul. Dormitul în timpul zilei vă poate deruta ceasul intern, ceea ce înseamnă că vă puteți lupta să dormiți noaptea. Un studiu a remarcat că, în timp ce somnul de 30 de minute sau mai puțin poate îmbunătăți funcția creierului în timpul zilei, siestele mai lungi pot dăuna sănătății și calității somnului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net