Orele de somn pierdute nu pot fi „recuperate”! Studiul care arată cât de grav este afectată sănătatea

Deja știm cu toții cât de important este somnul pentru sănătatea noastră. Totul, pornind de la capacitatea de a ne concentra, până la sănătatea diferitelor organe interne, poate fi afectat de lipsa somnului, mai ales dacă acest lucru devine un obicei. Ei bine, se pare că dacă sperați să „recuperați” orele de somn în timpul weekendului, se pare că acest plan nu va funcționa deloc!

Orele de somn nu pot fi „recuperate” în weekend
Orele de somn nu pot fi „recuperate” în weekend

În zilele noastre este un fapt bine cunoscut că somnul are o importanță majoră asupra stării noastre de sănătate. Pornind de la lucrurile evidente, cum ar fi o capacitate redusă de concentrare și ajungând până la probleme cu diferite organe interne, lipsa somnului ne poate afecta masiv. Probabil că am auzit persoane spunând că în ciuda faptului că dorm doar foarte puțin în fiecare noapte, „recuperează” acele ore în timpul weekendului. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, realitatea nu funcționează absolut deloc în acest fel!

Un studiu publicat în revista de specialitate Psychosomatic Medicine a arătat faptul că tensiunea arterială și ritmul cardiac pot fi afectate serios de lipsa somnului. Mai mult decât atât, acestea nu au mai revenit la valori normale la persoanele care au dormit doar 5 ore pe noapte, vreme de 5 zile. Asta, desigur, în ciuda faptului că aceste persoane au încercat să „recupereze” orele de somn în weekend!

Orele de somn nu pot fi „recuperate”

Un număr total de 15 bărbați, cu vârstele cuprinse între 20 și 35 de ani au luat parte la acest experiment, care a arătat cât de clară este legătura dintre orele de somn și problemele cardiovasculare. Durata experimentului a fost de numai 10 zile.

În primele 3 zile ale acestui proiect, oamenii au dormit vreme de 10 ore pe noapte, apoi, în următoarele 5 nopți, numărul orelor de somn a fost scăzut la jumătate, adică 5 ore. Apoi, ei au revenit la cele 10 ore de somn, iar cercetătorii au putut vedea că orele pierdute nu au fost „recuperate”, iar problemele de sănătate persistau.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net