Care este cea mai veche rugăciune dedicată Maicii Domnului. Rostește-o zilnic și vei fi binecuvântat

După cum știm, creștinii sărbătoresc la data de 15 august „Adormirea Maicii Domnului”, o sărbătoare deosebit de importantă în ortodoxism. În această perioadă sfântă de post putem rosti zilnic cea mai veche rugăciune dedicată Născătoarei de Dumnezeu, care ne va aduce multe binecuvântări și miracole în viețile noastre.

Cea mai veche rugăciune dedicată Maicii Domnului
Cea mai veche rugăciune dedicată Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului

Acum câteva zile, pe data de 1 august, a început Postul Adormirii Maicii Domnului, ce ne prgătește pentru cele două mari praznice din această lună, „Schimbarea la față” (6 august) și „Adormirea Maicii Domnului”.

În secolul al V-lea s-a dezvoltat cultul Fecioarei Maria, iar atunci a luat naștere și acest post sfânt. La începuturi, durata acestui post era diferită pentru creștini. Mai exact, credincioșii din Antiohia posteau doar o zi, adică pe 6 august, în timp ce, cei de la Ierusalim țineau postul 8 zile. Bineînțeles, unii se învredniceau la acest post toată luna august sau până în septembrie. S-a ajung la o hotărâre în privința duratei și datei exacte a postului abia în secolul al XII-lea, la sinodul local din Constantinopol (1166), condus de patriarhul ecumenic Luca Crysoverghis. Atunci s-a hotărât ca postul să înceapă la 1 august și se se termine odată cu praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului a început pe 1 august
Postul Adormirii Maicii Domnului a început pe 1 august

Cea mai veche rugăciune dedicată Maicii Domnului

În această perioadă extrem de importantă creștini fac tot ce pot pentru a fi bineplăcuți Domnului și Maicii Domnului. Pe lângă abținerea de la diferite alimente, este important să ne îngrijim de suflet, astfel că în zilele ce urmează este bine să rostiți următoare rugăciune dacă vreți să aveți parte de multă bucurie și dacă vreți ca o situație din viața voastră să se rezolve. 

„Sub milostivirea ta scăpăm, Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în nevoie, (ci) din primejdie ne izbăvește pe noi, una curată, una binecuvântată.”

Acest inm cu totul deosebit are o importanță aparte, fiind cunoscut creștinilor ortodocși deoarece este cântat de multe ori la sfârșitul Vecerniei în vremea Postului Paștilor, însă este foarte important și în liturghiile bisericilor orientale și messa romano-catolică. 

Conform Basilica.ro, în anul 1917, Biblioteca John Rylands din Manchester a achiziționat mai multe bucăți de papirus egiptean, inclusiv un fragment cu dimensiunile de 18 pe 9,4 centimetri, conținând un text în limba greacă reprezentând o rugăciune. Acest fragment a fost ulterior publicat de profesorul C. H. Roberts în anul 1938, iar colegul său și colaborator, E. Lobel, a emis ipoteza că textul nu poate fi mai vechi de secolul al III-lea d.Hr., fiind probabil scris între anii 250 și 300 d.Hr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net