Care este, de fapt, cel mai mic organ al omului. Influențele importante pe care le are asupra organismului

Știați că cel mai mic organ al omului este glanda pineală? Numele său vine de la forma similară cu cea a unui con de pin și este situată în cele două emisfere cerebrale ale creierului. Iată ce influențe are asupra organismului. 

Organismul uman / Foto: Pixabay
Organismul uman / Foto: Pixabay

Ce este glanda pineală

Glanda pineală este compusă din pinealocite și celule de suport, iar cele mai mari dimensiuni le are în timpul copilăriei fiecăruia dintre noi. La pubertate, aceasta începe să își reducă dimensiunile, iar la maturitate ajunge să măsoare 0,8 cm. Cercetătorii au demonstrat sute de ani că epifiza (glanda pineală) are un rol important în controlul memoriei și conștiinței. Filosofii au spus că acolo este situat sufletul și, de asemenea, a fost comparată cu un al treilea ochi al organismului datorită poziției sale din apropierea creierului.

De fapt, glanda pineală are rolul de a produce hormoni pineali, ceea ce influențează viața sexuală și melatonina (hormon folosit la tratarea depresiei, insomniei și ritmul circadian). Astfel, dacă vă confruntați cu probleme legate de somn, trebuie să știți că epifiza ar putea să nu mai producă destul de multă melatonină. Aceasta este produsă în cantități considerabile în copilărie, însă odată cu înaintarea în vârstă scade, iar ulterior producția intră în declin.

Ce influențe are asupra organismului

Studiile din ultimii ani legate de glanda pineală au scos la iveală mai multe aspecte neștiute. Aceasta are influențe legate de funcționarea organismului. Melatonina produsă de epifiză influențează în mod pozitiv tensiunea arterială, cât și inima. De asemenea, acest hormon are un impact puternic asupra menstruației și poate fi declanșatorul ciclurilor menstruale neregulate.

Tulburările de dispoziție pot fi provocate de o funcționare ineficientă a glandei pineale și, de asemenea, poate duce la apariția schizofreniei și a tulburărilor mentale. Alte studii au demonstrat că slaba funcționare a epifizei poate crește riscul de apariție a cancerului de colon, însă cercetările continuă pentru a se putea stabili tratamentele adecvate în combaterea acestor afecțiuni, potrivit life.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
foto1 moastele jpg
citit carte barbat istock jpg
dacia sandero jpeg
image png
1 iod jpg jpeg
Ocean apa de mare involburata Foto Shutterstock jpeg
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
tipa salata verde shutterstock 44019709 0 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net